• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

12.10.2017

09:59

(VIDEO) ALEKSANDAR VULIN ZA PINK: Erdogan ceni ličnu hrabrost Vučića i zbog toga je spreman da nam pomogne!

Politika

(VIDEO) ALEKSANDAR VULIN ZA PINK: Erdogan ceni ličnu hrabrost Vučića i zbog toga je spreman da nam pomogne!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, posetu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana ocenio je kao veoma dobru, dodajući da je poseta bila više prijateljska nego službena

-Pomeranje protokola nije ništa neobično kada postoji hemija između lidera i to sam više puta mogao da vidim u važnim i značajnim događajima u kojima se jednostavno iskorači iz protokola, i u kojima se pokaže ta ljudska crta. Uglavnom vi znate šta će se desiti tokom posete, o čemu će se razgovarati, koji će sporazumi biti potpisani, a onda u toku posete vi dobijete informaciju da je turski predsednik izašao sa predlogom prema našoj strani da je spreman da nam obezbedi finansiranja po najnižim mogućim kamatnim stopama, koje mi ne možemo da damo sami sebi kada se zadužujemo kod naših banaka - rekao je Vulin. 

(FOTO) ERDOGAN PAZARCIMA: Potpuno verujem predsedniku Srbije - VUČIĆ MI JE PRVI PRUŽIO PODRŠKU!

On je objasnio da to govori da se tokom posete desilo nešto što je posetu učinilo više prijateljskom nego službenom.

- To je ta stvar koja vam govori o kvalitetu ličnosti koje razgovaraju o nekoj ličnoj ljudskoj hemiji koja se stvori između njih, razumevanju koje posle osete naši građani – rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ekonomija je bezbednost i ukoliko nemate, kako je rekao, bezbednu i sigurnu državu niko neće doći da ulaže kod vas.

(FOTO) VUČIĆ U NOVOM PAZARU: Znam da me nećete pozdraviti kao Erdogana, ali znate da radim u najboljem interesu svih građana Srbije!

-Niko neće da dođe sa novcem u zemlju koja je pred raspadom, gde je politička nestabilnost, gde ne znate ko vlada, gde ne znate šta će biti sutra. Predsednik Erdogan je to rekao i na zatvorenim delovima ove posete, ali to je vrlo glasno rekao i u Novom Pazaru. On ceni ličnu hrabrost Aleksandra Vučića. 15. jula kada je ceo svet ne baš principijelno ćutao i čekao da vidi šta će se desiti u Ankari, kada su čekali da vide ko će prevladati, da li će pučisti, da li će se predsednik Erdogan uspeti odupreti vojnom udaru, predsednik Vučić je sazvao hitnu sednicu Vlade i izašao sa jasnim stavom koju je čuo ceo svet i koji je javljen i turskom rukovodstvu da mi podržavamo legalne i legitimne organe i nikakav vojni ili bilo koji drugi udar ne dolazi u obzir što se tiče Republike Srbije. Mnogo bliži prijatelji Turske su ćutali i gledali šta će se desiti – istakao je Vulin i dodao:

-To turska politika nikada neće zaboraviti Srbiji i nikada neće zaboraviti Aleksandra Vučića.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Ronioci pronašli telo podificira
Hronika

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Ronioci pronašli telo podificira

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Vatrogasci su spasili 15 objekata: Vanredna situacija u Trgovištu i Crvenom Gradu
Hronika

Vatrogasci su spasili 15 objekata: Vanredna situacija u Trgovištu i Crvenom Gradu

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na gašenju požara na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a njihovom brzom i efikasnom akcijom juče su ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

16.04.2024

10:50

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija