• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

20.10.2017

17:17

ĐURIĆ: Srbi na izborima na KIM referendumski odlučuju o budućnosti!

Politika

ĐURIĆ: Srbi na izborima na KIM referendumski odlučuju o budućnosti!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić rekao je na završnoj konvenciji Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici da Srbi u nedelju, kada se na Kosovu i Metohiji održavaju lokalni izbori, referendumski odlučuju da li žele da budu deo države Srbije. On je kazao da Srbima na KIM niko ne može da oduzme vezu sa Srbijom

- Oni koji huškaju pojedine Srbe da napadaju jedni druge misle da to mogu a ja im poručujem da nas ne mogu pobediti jer smo jedinstveni - rekao je Đurić i dodao da završna konvencija Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici nije običan politički skup jer su, kako je kazao, Srbe na KIM ubijali i proterivali sa ovih prostora.

- Hteli bi da nas podele i da nas organizuju u prištinske stranke čiji bi zadatak bio da odemo u drugom pravcu - rekao je Đurić.

Konvenciji u sali Mitrovački dvor prisustvovao je i ministar prosvete Mladen Šarčević koji je kazao da je ponosan što je danas, kada se obeležava Dan oslobođenja, sa Markom Đurićem na Kosovu i Metohiji.

- Mnogo toga smo uradili kako bi kvalitet obrazovanja na KIM bio mnogo bolji ali nas još mnogo posla očekuje. Taj posao radićemo već u ponedeljak, dan posle izbora. Imamo dobre partnere u Srpskoj listi sa kojom rešavamo probleme - rekao je Šarčević.

Anel Grbović

Govoreći o situaciji na severu Kosova i Metohije, kandidat Srpske liste za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice, Goran Rakić, kazao je da su Srbi ovde naučili da osete kada im vreba opasnost.

- Naučili smo i da prepoznamo one koji žele da nas podele, da nam otmu ono što je naše. Takve ćemo u nedelju oterati u istoriju. Neće uspeti da razbiju naše zajedništvo. Na ovim prostorima jedini subjekat je srpski narod - rekao je Rakić.

On je kazao da njegova lista želi da obezbedi još bolje uslove građanima na severu KIM.

- Hoćemo da nastavimo da radimo na obezbeđivanju bolje budućnosti mlađim generacijama, da unapredimo zdravstvo i prosvetu, da gradimo ulice i otvaramo nova radna mesta - rekao je Rakić i dodao da su poverenje i strpljivost neophodni na ovim prostorima.

USPELI DA SE UJEDINE! Stali zajedno sa Ramušom Haradinajem protiv Srbije i Srpske liste!

VULIN: Srbi, ne dozvolite da neko drugi odlučuje o vašoj sudbini!

ĐURIĆ: Ako Srbi na KiM nisu zadovoljni, nema dobiti ni za Albance!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija