• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpska liga

30.10.2017

12:24

SL: Čankovi NATO lobisti šire laži o Rusiji

Politika

SL: Čankovi NATO lobisti šire laži o Rusiji

Podeli vest

LSV Nenada Čanka izgleda je dobio novi zadatak, pa je sa brutalne kampanje usmerene protiv ruskih kompanija koje posluju u Srbiji prešao na Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, samo da bi se dodvorio svojim nalogodavcima iz Vašingtona i Brisela, radeći protiv srpskih nacionalnih interesa i ugrožavajući srpsko-rusko prijateljstvo i saradnju, kaže predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev

On je to izjavio reagujući na današnju izjavu generalnog sekretara LSV Bojana Kostreša u kojoj traži od Vlade Srbije da zaustavi rusku propagandu u Srbiji i spreči da Rusko-srpskihumanitarni centar u Nišu preraste u rusku vojnu bazu.

- Osim što iznose antiruske stavove,"ligaši" počinju otvoreno da haluciniraju, pa umesto Rusko-humanitarnog centra, vide rusku vojnu bazu i nuklearno oružje upereno protiv njihovih prijateljskih NATO zemalja, tvrdeći da ćemo tako izgubiti svoj teritorijalni suverenitet – ističe Đurđev i dodaje da je nedopustivo da se ovakve paušalne ocene koriste za stvaranje negativne atmosfere usmerene protiv bratske Rusije i njenog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina.

- Ruska Federacija je glavni zaštitnik naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa, očuvanja Kosova i Metohije unutar Srbije i Republike Srpske u okvirima Dejtonskog sporazuma, te zbog toga Srbija mora da se oduži prijateljskoj Rusiji iuzvrati na njenoj pomoći, tako što će dodeliti diplomatski status pripadnicima Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu i u tome je ne smeju sprečiti stavovi pojedinih NATO plaćenika - zaključuje Đurđev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija