• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.11.2017

15:45

ZAJEDNIČKA SARADNJA SRBIJE I MAĐARSKE! Stefanović i Pinter za efikasniju borbu protiv kriminala

Politika

ZAJEDNIČKA SARADNJA SRBIJE I MAĐARSKE! Stefanović i Pinter za efikasniju borbu protiv kriminala

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom o jačanju i intenziviranju saradnje dve policije u borbi protiv visoke korupcije, organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma

- Razmatrali smo mere koje možemo da primenimo kako bi se efikasnije suprostavili ilegalnim migracijama, kao i sprečavanju mogućnosti da u migratornom talasu određena lica, koja mogu biti radikalizovani ekstremisti ili kriminalci, uđu u naše zemlje - istakao je Stefanović.

Ministar je dodao da je sa kolegom Pinterom razgovarao o tome šta srpska i mađarska policija mogu zajednički da preduzmu kako bi zaustavili takve pojedince i osigurali maksimalnu bezbednost građana dve države.

Na sastanku su, kako je naveo ministar Stefanović, dogovorene i konkretne mere koje će dva ministarstva preduzeti kako bi u okviru Evropske unije obezbedili više sredstava za zajedničke projekte koji će omogućiti efikasniju borbu protiv narkotrafikinga i osigurati veću bezbednost Srbije i Mađarske.

- Ministar Pinter deli naše viđenje da samo tesnom i intenzivnom saradnjom naše dve zemlje možemo da ostvarimo bolju sigurnost i bezbednost za sve građane - rekao je Stefanović.

Srpski ministar policije je istakao da je dosadašnja saradnja policija odlična.

- Dogovorili smo se da se ona intenzivira kroz saradnju pripadnika granične i kriminalističke policije, koji će zajedno sa nadležnim tužilaštvima pojačati borbu protiv visoke korupcije, organizovanog kriminala i svih drugih vidova kriminala, posebno onog koji se odvija na granicama - rekao je Stefanović.

Ministar Pinter istakao je da je sa kolegom Stefanovićem razgovarao o merama koje mogu zajednički da preduzmu u cilju odbrane granica dve zemlje od ilegalnih migracija, terorizma i organizovanog kriminala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija