• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.11.2017

11:37

VUČIĆ O NASILJU U ŠKOLAMA: Veoma sam zabrinut - KAO DRŽAVA MORAMO EFIKASNIJE DA DELUJEMO!

Politika

VUČIĆ O NASILJU U ŠKOLAMA: Veoma sam zabrinut - KAO DRŽAVA MORAMO EFIKASNIJE DA DELUJEMO!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska gradilišta u Beogradu na vodi da je veoma zabrinut zbog brutalnog nasilja u školama u Srbiji...

Predsednik Vučić je poručio da će morati da se menjaju zakoni, ali i da se preduzimaju prevetnivne mere kako se slike nasilja među vršnjacima u skolama u Srbiji više ne bi ponavljale.

Kako je primetio, takve je stvari tesko i komentarisati, ali protiv toga se moramo boriti.

- Moramo se boriti svim zakonskim sredstvima i izmenama zakona, ali moramo da vidimo kako da se preventivno deluje kako bi se broj takvih slučajeva smanjio - rekao je Vučić obraćajući se novinarima tokom obilaska gradilista Beograda na vodi, a komentarišući jučerašnje snimke vršnjačkog nasilja u školi u Aranđelovcu.

Vučić: Ohrabrujuća izjava Junkera o Srbiji u EU

Izjava predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera, koji je rekao da očekuje da će Srbija postati članica EU i pre 2025. godine, je veoma ohrabrujuća za građane koji su mogli da čuju da predsenik EK računa na Srbiju kao članicu EU pre 2025. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Čini mi se da smo prvi put na takav način dobili jasnu vizuru naše budućnosti - rekao je Vučić novinarima nakon što je obišao gradilište Galerije "Beograda na vodi".

Kako je istakao, pred Srbijom je još dosta posla koji treba da uradi, te nam, kako kaže, ostaje da budemo hrabri i odlučni i pokušamo da uradimo sve da do 2023. godine postanemo članica.

- Mislim da je to moguće. Ne obećavam, ali mislim da je moguće do 2023. godine. Ali, ostaje još mnogo toga što mi svi, ne samo politička elita, već celo društvo moramo da uradimo - podvukao je predsednik.

On je podsetio da je Junkera i kada ga je sreo u Solunu, a zatim i u pismu koje mu je uputio zamolio za konkretnije datume.

- To uvek zavisi od nas i našeg rada, većim delom, ali i od odluke zemalja članica, kao i od odnosa prema Kosovu i Metohiji, da budem sasvim otvoren. Ali je ohrabrujuće za građane da su mogli da čuju da EK računa na Srbiju kao članicu pre 2025. godine - rekao je Vučić.

Kao predsednik Srbije, dodao je, veoma je zabrinut zbog nasilja u školama, a što je rezultat i "naše nedovoljne odgovornosti".

Moraćemo represivnim i preventivnim merama da oštrije delujemo da bi onakvih slika bilo manje, naša zemlja nije jedina na svetu, jer nema zemlje u svetu koja je to potpuno iskorenila, priumetio je, te poručio:

- Snimci koje smo videli nisu samo pitanje fizičkog bola i stepena fizičkog bola, već poniženja i ostavljaju trajne posledice na deci. Protiv toga ćemo morati da se borimo svim zakonskim sredstvima - rekao je Vučić.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija