• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.11.2017

09:12

DRECUN: Izetbegović nije dorastao situaciji

Politika

DRECUN: Izetbegović nije dorastao situaciji

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, da se nada da će BiH priznati Kosovo, pokazala da je on političar koji nije dorastao situaciji i da nije okrenut budućnosti

- Ostao je zarobljen u ratu, u prošlosti koju je definisao njegov otac sa svojim ciljevima. To je viđenje BiH u kojoj nema srpskog naroda ili je on trebao da bude drugorazredan. To srpski narod nije prihvatio - naglasio je Drecun za RTS.

On je dodao da su takvi politički ciljevi Alije Izetbegovića doveli do rata i poručio Bakiru Izetbegoviću da ukoliko želi da bude političar mira, da gradi budućnost, "mora da ima viziju, mora da bude spreman na kompromis, na dijalog, mora da bude iskren, posvećen".

Drecun je pojasnio da Srbija, posebno predsednik Aleksandar Vučić, ulaže napor da se odnosi između Srba i Bošnjaka stabilizuju, da se stvaraju uslovi za iskreno pomirenje,ali to nije moguće ako se samo govori da je jedna strana činila zločine, a ne priznaje se šta je radila druga strana.

- Izetbegović bi mogao da prizna Kosovo kao neku državu, ako nema Republike Srpske u tom Dejtonskom okviru. On ovim gura Republiku Srpsku iz Dejtonskog okvira. Republika Srpska to neće dozvoliti - naglasio je Drecun.

Govoreći o položaju Bošnjaka u Sandžaku on je istakao da se zaboravlja da tamo živi veliki broj strpskog stanovništva i da Bošnjaci mogu svoj položaj da unaprede u intenzivnoj saradnji sa Vladom Srbije u Beogradu.

- Srbija ulaže značajna sredstva u razvoj te oblasti. I Turska se dosta angažuje, ali u dogovoru sa Srbijom. Mislim da su to poruke koje stabilizuju region - zaključio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija