• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

07.12.2017

14:01

ĐURIĆ U RAZGOVORU SA ZAPOSLENIMA U RMK TREPČA: U Vladi Srbije imate trajnog i odanog saveznika

Politika

ĐURIĆ U RAZGOVORU SA ZAPOSLENIMA U RMK TREPČA: U Vladi Srbije imate trajnog i odanog saveznika

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je zaposlenima u RMK Trepča poručio da će u Vladi Srbije imati trajnog i odanog saveznika u nastojanjima da taj kombinat bude sačuvan, a u srpskim predstavnicima čvrstog branioca svojih interesa i prava na KiM

U obraćanju povodom obeležavanja 90 godina postojanja i rada Trepče u Zvečanu, Đurić je rekao da je to preduzeće opstalo jer je bilo jače i od ratnog vihora i od političkih nestabilnosti kao i od ekonomskih kriza.

Opstalo je, kazao je Đurić, i zato što je položeno na čvrstim temeljima poput srpskih tvrđava i manastira na KiM.

- U Srbiji, zemlji stalnih potresa i istorijskih vetrometina, 90 godina može da traje i opstaje samo nešto što je na čvrstim temeljima sazdano, i nešto što je stručno i s ljubavlju građeno i vođeno. Trepča je bila jača i od ratnih vihora i od političkih nestabilnosti i od ekonomskih kriza, zato što je položena na čvrste temelje, baš kao i srpske tvrđave i manastiri - rekao je on.

VUČIĆ PORUČIO RUDARIMA: Trepča je deo porodičnog i nacionalnog nasleđa - TO NIKO NEĆE MOĆI DA NAM OTME!

Oni koji su Trepču iz ničega napravili i napravili su je da traje, kazao je Đurić istakavši da su kombinat gradili srpski domaćini onako kako se gradi sopstvena kuća. 

- I kada je došlo vreme da je branimo, branili smo je onako kako Srbin brani svoju kuću, bez odstupanja i ne razmišljajući o predaji - istakao je Đurić i dodao da su "oružje" Srbije u toj odbrani bili nesalomivi pravni i ekonomski argumenti, a glavna snaga Srbije bili su jedinstvo i sloga. 

- Uspeli smo, kazao je, da zaustavimo pokušaje da nam se otme ono što je bez ikakve dileme naše, zato što smo nastupali složno, kao vojska, boreći se nasušno za ono bez čega nam opstanka nema- a to je naša Trepča.

ODRŽANA PRVA SEDNICA Saveta Srbije za borbu protiv trgovine ljudima!

- A koja bi perspektiva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji bila da je Trepča izgubljena - zapitao je Đurić.

- Koliko srpskih porodica bi ostalo bez hleba i koliko srpskih ognjišta bi se ugasilo? Naša snaga meri se vrednošću onoga što branimo, a vrednost Trepče ne da se iskazati samo brojevima, jer Trepčca je za ljude ovde i nacionalno i vrednosno i identitetsko pitanje - rekao je Đurić. 

Đurić je poručio i da će kombinat nadživeti i političko-pravni provizorijum u kojem je prinuđen da opstaje poslednjih godina. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fica

pre 6 godina

Trepča je za Srbe nacionalno i vrednosno i identitetsko pitanje .

mala

pre 6 godina

Srbija ce uvek biti tu da pomogne svom narodu na KIM.

Ristana

pre 6 godina

Podrsku Srbije ce uvek imati, Trepca je znacajna za Srbiju.

Dane

pre 6 godina

Vlada Srbije ne pusta preduzeca da propadnu, pa nece ni Trepcu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija