• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2017

14:38

BRNABIĆ SA AMBASADOROM FRANCUSKE: Srbija utiče na jačanje saradnje u regionu

Politika

BRNABIĆ SA AMBASADOROM FRANCUSKE: Srbija utiče na jačanje saradnje u regionu

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas u prvu zvaničnu posetu ambasadora Francuske Frederika Mondolonija koji je naglasio da je Srbija dosta uradila u procesu pristupanja EU i reformskim procesima zemlje na tom putu, kao i jačanju ekonomske i političke saradnje u regionu Zapadnog Balkana

On je istakao da će Francuska i ubuduće podržavati Srbiju na evropskom putu, koji je važan za prosperitet i stabilnost čitavog regiona, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Mondoloni je istakao i da su francuski investiroti veoma zainteresovani za ulaganje na srpskom tržištu naročito za ulaganje u oblasti zaštite životne sredine i podsetio na interesovanje francuskih kompanija za beogradski aerodrom i saradnju na projektu izgradnje metroa.

Na sastanku je ocenjeno da je interes obe države nastavak jačanja odnosa kroz redovan politički dijalog i rad na zajedničkih ekonomskim projektima.

Premijerka Brnabić saopštila je da je projekat Nacionalne akademije za edukaciju javnih službenika, koja će početi sa radom do kraja 2018. godine, s ciljem da Srbija dobije profesionalniju i efikasniju državnu upravu, rađen po uzoru na evropske institucije ove vrste, među kojima je Francuska bila veoma važan model.

Podsećajući da će 2018. godina biti u znaku proslave stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata, sagovornici su istakli da će to biti prilika da se podsetimo istorijskog savezništva naših naroda, ali i prilika da se podstakne jačanje međusobnih odnosa dve zemlje u svim oblastima. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija