• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

22.12.2017

19:08

STEFANOVIĆ: Jeremićeva "borba" protiv korupcije srećom prošlost

Politika

STEFANOVIĆ: Jeremićeva "borba" protiv korupcije srećom prošlost

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da tvrdnje Vuka Jeremića da je borba protiv korupcije i kriminala lažna i da se ljudima zbog neosnovanog hapšenja isplaćuju ogromne odštete ne samo da predstavljaju brutalne neistine, već pokazuju da predsednik Narodne stranke verovatno misli da vreme kada je on bio na vlasti još nije prošlo

- Možda zbog pukog neznanja, a možda i zbog zelje da svesno obmane javnost, Jeremić očigledno misli da su njihove metode ''borbe'' protiv kriminalaca i dalje aktuelne. Na sreću građana Srbije, a na njegovu žalost, to vreme je prošlo - istakao je Stefanović i dodao:

- Da bi pokazao kakve su optužnice podizane pre 2012. godine, navešću samo nekoliko primera kada je iz budžeta Republike Srbije, tačnije od novca svih građana, zbog nemara i prividne borbe protiv kriminala, isplaćeno više stotina miliona dinara okrivljenima i njihovim braniocima.

ORLIĆ: Jeremić nema samo problema sa zakonom, već i sa zdravim razumom!

Tako potpredsednik Vlade Srbije precizira da je, na primer, u slučaju "stečajne mafije" sud dosudio da se okrivljenima i njihovim braniocima, na ime naknadna troškova krivičnog postupka, isplati 285 miliona dinara, jer je taj postupak, koji je započet krajem 2006. godine, okončan donošenjem oslobađajuće presude. 

Takođe, u slučaju "saobraćajne mafije" sud je dosudio da se okrivljenima i njihovim braniocima isplati oko 24 miliona dinara, dodao je Stefanović.

- Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu prošle godine donelo je oslobađajuću presudu Sretenu Jociću kome je po nalogu suda moralo da bude isplaćeno 11 miliona dinara. Ovaj postupak je započet 2009. godine.

JEREMIĆ JE NENADMAŠNI IDIOT! NATO Vuk opet ISPAO GLUP, i dalje mu se priviđa čišćenje snega u Moskvi zbog Vučića!

- Zbog neutemeljenih optužnica i Mihalju Kertesu je moralo da bude isplaćeno 23 miliona dinara, pošto je sudskom odlukom odbijena optužba u slučaju koji je započet 2007. godine, ukazao je Stefanović.

Dodaje da su to samo neki od primera koji pokazuju koliko su "ozbiljno pristupali borbi protiv kriminala i korupcije Jeremić, Janković, Ðilas i njima slični dok su vladali Srbijom. 

Za razliku od njihovog vremena, ističe Stefanović, policija se sada u saradnji sa nadležnim tužilaštvima iskreno bori sa svim kriminalcima. 

- Više nema zaštićenih i selektivnih hapšenja. Vreme vladavine Demokratske stranke kada ozbiljni kriminaci ne samo da nisu hapšeni, već su bili ugledni građani i najveći investitori u Srbiji je prošlo. Sada se hapšenja ne završavaju pravosnažnim oslobađajućim presudama - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Jeremić je ranije rekao da je Viši sud u prethodne dve godine bio u blokadi 714 dana zbog 26 miliona dinara koje bi trebalo da se isplate onima koji su hapšeni "na pravdi Boga".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija