• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.12.2017

09:50

DRECUN: Tači bacio rukavicu i Vašingtonu i Briselu!

Politika

DRECUN: Tači bacio rukavicu i Vašingtonu i Briselu!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da to što inicijativa za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK nije došla pred poslanike u Prištini - predstavlja "dobro osmišljeni plan" sa porukom da situacija na Kosovu može da biti destabilizovana

Drecun, takođe, smatra to signalom da će se neki kosovski lideri naći na optužnicama Specijalnog tužilaštva.

On je, gostujući u Dnevniku, takođe kazao da će i ubuduće biti pokušaja da se onemogući rad Specijalnog suda za ratne zločine na KiM.

- U pitanju je dobro osmišljen plan za koji se unapred znalo da neće uroditi plodom ali je poslata poruka da može da se destabiluzuje situacija na Kosovu ako se Kadri Veselji, Hašim Tači i drugi lideri OVK nađu na optužnici Specijalizovanog tužilaštva - rekao je Drecun.

Prema rečima predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, oni su pokazali da uvek mogu da budu neposlušni.

- Tači je bacio rukavicu i Vašingtonu i Briselu. To je politički šamar pre svega Sjedinjenim državama jer govori da oni koji su taj zakon doneli sada hoće da odustanu - rekao je Drecun.

Prema Drecunu, ti pokušaji signaliziraju da će se neki kosovski lideri izvesno naći na optužnicama.

- Indikativna je i izjava britanskog ambasadora da NATO vrlo dobro zna šta se dešavalo na Kosovu. Ako imamo u vidu da je čitava ova priča pokrenuta posle izveštaja Dika Martina koja je pod lupu stavila upravo tzv. Dreničku grupu jasno je da ako podignete optužnicu ne možete da ne stavite glavne aktere te grupe - objašnjava predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

Drecun je ocenio da je peticija koju je potpisalo 16.000 veterana OVK šalje upravo poruku da Tači u svakom trenutku može da računa na taj broj ljudi i da su oni spremni da deluju kako bi onemogućili rad suda i to jeste vrsta pritiska.

Kada je reč o reakciji Beograda i izjavi ministra odbrane Aleksandra Vulina da ukoliko bi se u Prištini izglasala inicijativa za ukidanje suda da treba prekinuti dijalog, Drecun je kazao da, ako nema pravde za srpske žrtve, onda ne treba očekivati pomirenje koje je neophodno kao i nastavak dijaloga sa Prištinom.

- Treba učiniti sve da se prikupi što više dokaza, a na tome se već uveliko radi i ti dokazi su već stavljeni na uvid. Ovo tužilaštvo ima problem sa protokom vremena, a takođe ne znaju kakva je tačno bila organizaciona strruktura OVK. Mi te dokaze imamo i suočićemo međunarodnu zajednicu sa užasnim zločinima koje su počinili pripadnici OVK - zaključio je Drecun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milos

pre 6 godina

To je tako kada covek misli da moze sam protiv svih

Mira

pre 6 godina

Nikada nisam ni pomislila da će Tači, Haradinaj i društvo, prihvatiti formiranje ovakvog suda.Sada je na redu Zapad, pre svega Amerika, da pritisnu Albance, da vide kako to izleda. Poklonili su um državu, pa moraju bar nečim da im uzvrate.

Dalibor

pre 6 godina

Tači , Haradinaj i Veselji trebaju da odgovaraju za zločine koji su počinili.

Dragana

pre 6 godina

Dokazi protiv njih postoje odavno , samo treba politička voljka centri moći sa zapada da se sve sprovede u delo.

ivan

pre 6 godina

Ne verujem da ce Amerikanci tako lako da predju preko ovoga.

Gale

pre 6 godina

Međunarodna zajednica mora adekvatno da odgovori na izazove koje Tači donosi regionu.

Realan

pre 6 godina

Pa i oni su svesni da bi bili osudjeni da postoje ti sudovi, namerno opstruisu, pa nisu ludi da sami sebe osude.

Smederevac

pre 6 godina

Taci pokusava na sve nacine da izbegne sudjenje za zlodela koja je pocinio, ali stici ce ga ruka pravde pre ili kasnije...

Janko

pre 6 godina

Ima da platite za sve uzasne zlocine koje ste pocinili srpskoj naciji.

zarko

pre 6 godina

Nadam se da Evropa i Amerika sve bolje vide sa kim imaju posla. Taci je beskompromisan i ne moze da se pomiriti sa Albanskim nedelima. Zapad ne sme da odustane od formiranja specijalnog suda i kaznjavanja zlocina OVK jer je to jedini nacin pomirenja na Kosovu i Metohiji.

Doca

pre 6 godina

Koja glupost. Pa oni su mu rekli šta da priča.

Darko

pre 6 godina

Znaju siptari da im ovo nece proci, ali zele da spasu svoje lidere.

Filip

pre 6 godina

Tači je beskrupulozni prevarant koji ne mari ni za Brisel ni za Vašington ako mu ne trebaju.

pera

pre 6 godina

Sa amerikancima nema sale, previse se Albanci poigravaju sa tudjim sudbinama, ali i sa svojom

Maja

pre 6 godina

Tači radi sve smišljeno samo da bi izbegao da odgovara za ratne zločine.

mala

pre 6 godina

Mislim da je to dogovor izmedju tacija i SAD-a.

Hedona

pre 6 godina

Srbija bi trebala da iskoristi situaciju i da ojača odnose sa SAD, i time jednom za sva vremena okrivi upravo pripadnike OVK za genocid naroda.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija