• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpska liga

26.12.2017

13:23

SL: Što je Amerika Izraelu da Rusija postane Srbiji

Politika

SL: Što je Amerika Izraelu da Rusija postane Srbiji

Podeli vest

Naš iskreni prijatelj je Rusija koja se kroz istoriju, ali i sada dokazala da je prijatelj Srbije, jedina koja je uzela u zaštitu Srbiju kao sto je Amerika štitila Izrael, kaže predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev

- Postoji velika sličnost između Srba i Jevreja. Obe države imaju za svoj temelj krv i kosti svojih predaka. Naročito u Drugom svetskom ratu gde su i jedni i drugi ubijani na najzverskije načine. Očigledno da se žrtve ne vrednuju isto, jer nekoliko decenija kasnije srpski narod se ponovo našao u zbegu i krvnički je ubijan, oteto mu je srce Kosovo i Metohija, rušene su crkve, zgrade, mostovi, spisak nema kraja - kaže Đurđev.

Prema rečima predsednika SL, Amerika je 40-ih godina 20. veka pomogla Izraelu da napravi svoju državu, a danas njihov odnos je takav da jedni druge nazivaju braćom.

- I Srbi imaju velikog brata, a to je Rusija. Ona se danas bori da vrati srpskom narodu dostojanstvo i najbitnije da nam pomogne izgradimo savremenu državu koja će biti jaka i koju će u budućnosti teško ko moći više da napadne i razara - ističe Đurđev.

Odnos koji imaju Amerika i Izrael je ne samo ekonomski, kaže Đurđev, već i kulturni, religijski, diplomatski a na prvom mestu vojni i Amerika je ta koja pruža svu vojnu pomoć Izraelu u borbi za svoj opstanak. Rusija to isto mora da pruži Srbiji jer odnos naša dva naroda je prožet viševekovnim bratskim odnosom. Kada je bilo najteže, Rusi su nam pomagali.

- Nemojmo zaboraviti Prvi svetski rat, kada je carska Rusija bukvalno zapretila Zapadu da se Srbija mora zaštititi iako ona sama nije imala snage, ali ušla je u bitku da bi spasila svog malog brata. Pored istorijskih i kulturnih veza, najjača je duhovna, pravoslavna - kaže on i dodaje:

- Srpski narod izražava najdublje poštovanje i zahvalnost Izraelu zato što je sve ove godine principijelan i istrajan u nepriznavanju proglašenja nezavisnosti lažne države Kosovo. I sam izraelski premijer Netanijahu nedavno, ističući da prijateljstvo jevrejskog i srpskog naroda "seže hiljade godina unazad, još iz doba starog Rima", obećao da "Izrael nikada neće zaboraviti ulogu Srbije u borbi protiv nacizma, zbog čega je srpski narod zauvek u srcima Jevreja“.

Verujem da će srpska diplomatija, navodi predsednik SL, vrlo brzo priznati Jerusalim kao prestonicu Izraela. Apelujem da se iskoristi jedinstvena prilika da se s punim pravom na jednom glasanju u Ujedinjenim nacijama nađemo na istoj strani sa predstavncima SAD, odnosno američkim predsednikom Donaldom Trampom koji je načinio pozitivan iskorak u međunarodnoj politici, priznavanjem Jerusalima kao glavnog grada Izraela – a ako ima mudrosti srpska diplomatija mora uz pomoć izraelske diplomatije da obezbedi podršku od Donalda Trampa za naš srpski interes zato što je naš svenacionalni usklik "Kosovo je Srbija" sinonim za jevrejsko "Jerusalim je Izrael". Jevreji su u prošlosti učili od Srba, danas mi moramo da učimo od Jevreja.

Danas više nego ikada potrebno je da se produbljuje bratski odnos, jer od velike je važnosti radi spasenja srpskog naroda da rusko prisustvo u Srbiji bude sveprisustvo. Da Rusija postane Srbiji ono što je Amerika Izraelu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija