• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

04.01.2018

19:58

SRBIJA IMA NOVE DOKAZE O ZVERSTVIMA HARADINAJA! Premijer samozvanog Kosova odgovara da neće biti ZSO i suda za OVK!

Politika

SRBIJA IMA NOVE DOKAZE O ZVERSTVIMA HARADINAJA! Premijer samozvanog Kosova odgovara da neće biti ZSO i suda za OVK!

Podeli vest

Premijer samozvanog Kosova i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj poručio je da se protivi osnivanju Specijalnog suda za zločine OVK, formiranju Zajednice srpskih opština, a protiv je i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom. Istovremeno, Beograd poručuje da se vodi nova istragu o njegovim zverstvima, ali i da se radi na slučaju "Žuta kuća"

- Takav stav imam i kao predsednik Vlade, ne prilagođavam se dnevnim potrebama. Mi smo prilagođavanjem došli u situaciju da nas tretiraju kao monetu za potkusurivanje. Time nikada nećemo postati nezavisna i suverena država koja donosi odluke - poručio je premijer samozvanog Kosova. 

Srpski tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković, s druge strane, ističe e da je predmet trgovine ljudskim organima, poznat kao "Žuta kuća" i dalje aktivan, te da treba sačekati početak rada Specijalnog suda za zločine OVK i videti hoće li u vezi sa tim biti podignute nove optužnice.

Ona je navela i da je, kada je riječ o slučaju Ramuša Haradinaja, Tužilaštvo Srbije za ratne zločine proširilo istragu i da se u okviru nje postupa.

TAČI I HARADINAJ BI DA IH U 2018. SRBIJA PRIZNA I DOBIJU STOLICU U UN: Ako Beograd odigra pametno DOBIĆE VELIKO NIŠTA!

- Imajući u vidu tajnost istrage reći ću samo da nije reč o događajima za koje je Haradinaj odgovarao pred Haškim tribunalom, niti zbog kojih mu je određen pritvor, odnosno zbog čega je uhapšen u januaru prošle godine u Francuskoj - rekla je Stanojkovićeva.

Informer

Istakla je i da je Tužilaštvo kojim rukovodi sa Kosova i Metohije preuzelo više od 750 predmeta, a da su nakon detaljne analize zadržani predmeti kojima su obuhvaćeni događaji iz nadležnosti ovo tužilaštva.

IVICA DAČIĆ ZA SPUTNIK: Odbrana KiM prioritet, a Srbiju očekuju JOŠ ČETIRI IZAZOVA!

Ona je ukazala da je Tužilaštvo prvi put napravilo bazu sa podacima svih žrtava na Kosmetu, da je napravljena i baza podataka o žrtvama sa teritorije Hrvatske, a da se trenutno radi na formiranju baze žrtava sa teritorije BiH, te da će oni biti upoređeni sa podacima Komisije Vlade Srbije za nestale osobe.

AMERIKANCI UPOZORILI ŠIPTARE: Ne pretite nasiljem zbog Specijaalnog suda. SNOSIĆETE POSLEDICE!

Kada je reč o saradnji sa Mehanizmom za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio Haški tribunal, Stanojkovićeva je istakla da se za Tužilaštvo suštinski ništa nije promenilo zatvaranjem tribunala.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jovan

pre 6 godina

srbija ima nove dokaze ali srpska lista je u vlasti sa haradinajem ko ovde koga pravi budalom

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija