• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2018

16:07

STROGO POVERLJIVO! Đilas i Mišković ojadili PKB! OTKRIVAMO NEPOZNATE DETALJE VELIKE TAJKUNSKE PREVARE!

Politika

STROGO POVERLJIVO! Đilas i Mišković ojadili PKB! OTKRIVAMO NEPOZNATE DETALJE VELIKE TAJKUNSKE PREVARE!

Podeli vest

Dragan Đilas najavio da će, kada preuzme vlast u Beogradu, 'sačuvati PKB', a kao gradonačelnik je sa Miškovićevim saradnicima zadužio PKB za više od 40 miliona evra! Sve ukazuje da je Đilas imao dil sa Miškovićem da njemu proda ovaj kombinat!

Bivši lider DS, tajkun Dragan Đilas, u prvim medijskim nastupima kao kandidat za gradonačelnika u više navrata je poručio da će "sačuvati Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB)" i da će sprečiti privatizaciju ove velike i za glavni grad veoma značajne firme.

I tu verovatno ne bi bilo ništa čudno da isti taj Đilas sa bliskim saradnicima godinama nije uništavao PKB i - osnovano se sumnja - sve činio ne bi li gazdi "Delte" Miroslavu Miškoviću omogućio da za male pare preuzme kombinat.

MIROSLAV MIŠKOVIĆvlasnik "Delta holdinga"* Zainteresovan za otkup i privatizaciju PKB

RAJKO MANDIĆ
direktor

"BENUU DOO"Delatnost: Holding kompanija
Krajnji vlasnik: Phoenix Pib, Austrija

PHOENIX PHARMA DOODelatnost: Trgovina farmaceutskim proizvodima na veliko
Krajnji vlasnik: Phoenix Pib, Austrija

* Od 2002. do 2011. bio direktor "Delta Maksi Srbija"
* Od 2011. do 2013. generalni direktor PKB
* Zadužio PKB nepovoljnim kreditima u iznosu 25,6 miliona evra i 517 miliona dinara
* Celokupna nabavka traktora za PKB išla preko Miškovićevog "Delta agrara"

DRAGAN ĐILAS
bivši gradonačelnik Beograda

* Maja 2010. grad Beograd preuzeo PKB
* Juna 2011. Đilas postavio Mandića na čelo PKB kako bi ovaj oborio vrednost firme pred prodaju
* Marta 2012. Beograd oprostio PKB-u dug od oko milijardu dinara

Naš istraživački tim došao je do dokumentacije koja sasvim konkretno dokazuje da je Đilas kao gradonačelnik u junu 2011. za generalnog direktora PKB postavio Miškovićevog bliskog saradnika Rajka Mandića (grad Beograd je maja 2010. preuzeo nadležnost nad PKB, prim. ur.). Mandić je prethodno punih devet godina bio direktor firme "Delta Maksi Srbija" i "Delta auto" (vidite okvir), a za vreme njegovog mandata PKB se za samo dve godine zadužio za više od 20 miliona evra i iza sebe je ostavio ukupan dug veći od 40 miliona evra!

Brojni ekonomisti s kojima smo razgovarali osnovano sumnjaju da je Đilas u dogovoru s gazdom "Delte" Miroslavom Miškovićem angažovao Rajka Mandića kako bi namerno oborili vrednost poljoprivrednog giganta. Tako urušen PKB Mišković bi potom kupio za cenu daleko manju od tržišne vrednosti.

- Treba da znate da se od 2011. do 2013, dok je Mandić bio direktor, PKB zadužio uzimanjem vrlo nepovoljnih kredita za čak 25,6 miliona evra i 517 miliona dinara. Čovek je uzimao kredite po maltene lihvarskim kamatama od 9,5 odsto! Sve ukazuje da je Mandić po instrukcijama Đilasa i Miškovića namerno urušavao PKB. O tome najbolje svedoče činjenice da je krajem septembra 2013. zaduženje PKB po raznoraznim kreditima bilo čak 23.759.425 evra (vidite faksimil), a ukupni dugovi firme iznosili su astronomskih 41.932.978 evra! - navodi naš sagovornik i otkriva još jedan dokaz o tome kako je PKB "praktično postao Miškovićev plen".

Opet bi da kradu
Vučić se hrabro suprotstavio ovoj tajkunskoj mreži, a oni bi sada da vrate točak istorije i da opet kraduMilenko Jovanov, SNS

- Pazite, baš kada je Mandić vodio PKB obavljena je milionska nabavka mašina, konkretno traktora "fent" za potrebe PKB. Ta nabavka je išla preko Miškovićevog "Delta agrara", koji je na poslu zaradio silne milione. Tako je grad Beograd direktno punio Miškovićevu kasu - objašnjava on.

Dragan Đilas, baš kao ni Miroslav Mišković, juče se nisu oglašavali ovim povodom. Na drugoj strani, potpredsednik SNS Milenko Jovanov ocenjuje da "primer PKB" jasno odslikava suštinu tajkunsko-lopovske koalicije.

Snimio predizborni spot u PKB!?

Dragan Đilas je, prema saznanjima Informera, poslednjih dana 2017. tajno snimio predizborni spot za beogradske izbore i to, verovali ili ne, baš u PKB!- Rajko Mandić je u dogovoru sa predsednikom Samostalnog sindikata PKB Milisavom Đorđevićem omogućio Đilasu da tajno snimi spot za kampanju. To su učinili posle radnog vremena na farmi "Partizanski prelaz", a bili su prisutni Đilas, Mandić i Đorđević - prenosi naš izvor, inače zaposleni u PKB.

- Priča o PKB tačno pokazuje zašto su se svi ponovo okupili na gomili. Dakle, šef cele parade Miroslav Mišković okupio je Đilasa, Šapića, Jeremića, Jankovića i ostale ne bi li ponovo pljačkali i otimali. Aleksandar Vučić se hrabro suprotstavio toj tajkunskoj bandi i presekao im mogućnost da otimaju od naroda, ali oni bi sada da vrate točak istorije unazad. Zato će beogradski izbori biti prilika da narod još jednom pokaže da su žuto-riđe lopuže ružna prošlost - podvlači Jovanov.

Marko Matić iz "Antidota" kaže da to što je Đilas na čelo PKB postavio čoveka od najvećeg Miškovićevog poverenja, i to u trenutku kad je vlasnik "Delte" posle prodaje "Maksija" težište poslovnih aktivnosti prebacio na poljoprivredu, izaziva sumnju da je bila namera da PKB pređe u Miškovićeve ruke.

- Ključno pitanje na koje bi Đilas trebalo da odgovori jeste šta je to Mandića, osim što je Miškovićev čovek od poverenja, kvalifikovalo da bude postavljen na čelo PKB s obzirom da se nikada ranije nije bavio menadžmentom u oblasti agrara - zaključuje Matić.

Sutra: Kako su "đilasovci" gradili štalu od sedam miliona evra




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija