• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.01.2018

20:50

DODIK O SASTANKU U ISTANBULU:  Srpska ima puno poverenje u Vučića, učešće Izetbegovića je OPASAN PRESEDAN!

Politika

DODIK O SASTANKU U ISTANBULU: Srpska ima puno poverenje u Vučića, učešće Izetbegovića je OPASAN PRESEDAN!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, povodom sastanka danas u Istanbulu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i bošnjačkog člana predsedništva BiH, da Srpska ima puno poverenje u Vučića i u njegovo učešće na tom sastanku, ali da se radi o tome ko predstavlja BiH

- Mi smo sigurni i verujemo da je Vučić na sastanku u Istanbulu u pravom svetlu predstavio Republiku Srpsku i srpski narod, štiteći naše interese- rekao je Dodik, prenosi Klix.ba.

Ipak, ocenio je on, radi se o tome ko je predstavljao BiH, a predstavljao je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji ponovo sebe predstavlja kao predstavnika cele BiH. 

- BiH je zajednica dva entiteta - Republike Srpske i Federacije BiH i tri konstitutivna naroda, i s toga je Izetbegović mogao samo da predstavlja bošnjački narod - rekao je Dodik.

On je učešće Izetbegovića na sastanku u Istanbulu nazvao "ozbiljnim presedanom opasnim za BiH".
Napominjući da na sastanak ne odlazi predsedavajući Predsedništva BiH, već samo član, Dodik je rekao da takav presedan dolazi od onih koji uporno nastoje da se prikažu kao branitelji BiH, a, u stvari, na taj način se urušava suština institucija BiH i njeno postojanje.

- Koliko sam razumeo, to nije odluka Predsedništva BiH, nego je odluka Izetbegovića, eventualno Erdogana. Vučić nije taj koji može da određuje format tog sastanka. On je u poseti Turskoj- rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenosi RTRS.

Komentarišući sastanak u Istanbulu, Dodik je rekao da RS sa Srbijom ima odlične odnose, a da se Turska "ovde dramatično meša dajući podršku direktno Bošnjacima", navodi Fena.

POŠTUJEMO BiH, ALI TRAŽIMO DA SE SRBI OSEĆAJU SIGURNO poručio je Vučić posle sastanka sa Erdoganom i Izetbegovićem!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija