• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.02.2018

19:43

JEREMIĆEV BORAC PROTIV KORUPCIJE PUN KORUPCIJE! Niko ne zna odakle mladom doktoru SILNO BOGATSTVO!

Politika

JEREMIĆEV BORAC PROTIV KORUPCIJE PUN KORUPCIJE! Niko ne zna odakle mladom doktoru SILNO BOGATSTVO!

Podeli vest

Doktor Andrej Bajec (32), sin bivšeg direktora Kliničkog centra Srbije dr Đorđa Bajeca, kao funkcioner stranke Vuka Jeremića predstavlja se u predizbornoj kampanji kao veliki borac protiv korupcije i obećava odlučan obračun sa 'državnim kriminalom'. I to bi bilo sasvim u redu da isti taj doktor Bajec nije slika i prilika očigledne sistemske korupcije

Dotični dr Andrej Bajec zaposlen je kao hirurg u KCS i ima mesečnu platu od oko 90.000 dinara, a živi životom dostojnim bahatih ruskih tajkuna. Dokumentacija do koje smo došli pokazuje da Bajec sa samo 32 godine već ima luksuzni stan od 250 kvadrata u strogom centru Beograda i vozi skupoceni BMW X6, kao i da je vlasnik ekskluzivnog fitnes-centra!

Mnogo afera

Naši odlično obavešteni izvori kažu da mladi Bajec u životu i karijeri sledi 'svetli primer' svoga oca Đorđa, koga takođe prate brojne afere i neobjašnjivo bogatstvo, a o čemu je Informer svojevremeno detaljno pisao.

- Andrej Bajec je truli bogataš. Dečko ima milionski vrednu

Nisu glasači veverice

Opoziciju koja obećava predizborna brda i doline predvode bogataši i tajkuni. Toliko licemerja vređa inteligenciju naroda. Pa nisu glasači veverice

Dr Draško Karađinović, NVO "Doktori protiv korupcije"

imovinu, a to nikako nije mogao legalno da zaradi. Toliku imovinu nije mogao da mu obezbedi ni otac Đorđe, koji jeste hirurg, ali je čitavu karijeru radio u državnim bolnicama za platu koja nikada mesečno nije prelazila hiljadu evra... I sad taj Andrej Bajec hoće da Srbe uči poštenju i da celoj državi drži lekcije iz borbe protiv korupcije i kriminala. Pa pre toga bi morao da objasni odakle mu silni milioni! - kaže sagovornik Informera, inače visoki funkcioner Narodne stranke Vuka Jeremića ogorčen angažmanom Andreja Bajeca. Prema njegovim rečima, u najmanju ruku je degutantno da stariji dr Đorđe Bajec govori o poštenju:

- Đorđe Bajec ima imovinu vrednu milione. Njega redovno viđaju na jahtama, on vozi "porše kajen" i ima nekoliko stanova i vikendica, a zvanična plata mu nikad nije bila veća od 120.000 dinara. Odakle mu sve to?! To nikada nije provereno... Bilo je sumnje u korupciju i tokom rekonstrukcije KCS, a ne zaboravite da je dok je Đorđe bio direktor KCS izgorela silna dokumentacija o rekonstrukciji bolnica... - navodi Informerov izvor.

Šta sve ima dr Andrej Bajec

* stan od 250 kvadrata u centru grada
* automobil BMW X6
* teretana u centru grada

Andrej Bajec juče se nije oglašavao ovim povodom, baš kao ni njegov otac Đorđe. S druge strane, dr Draško Karađinović iz NVO "Doktori protiv korupcije" kaže da bi Poreska uprava i, eventualno, tužilaštvo trebalo da se pozabave ovom temom.

- Postoji izrazito licemerje najvećeg dela opozicije, koja ne prestaje da priča o budućoj solidarnosti i materijalnoj podršci siromašnim sugrađanima, subvencijama za penzionere, mlade i ekonomski ugrožene građane. Tu istu opoziciju, koja obećava predizborna brda i doline, predvode bogataši i tajkuni. Toliko licemerja i cinizma vređa inteligenciju naroda. Opozicija očigledno živi u svom svetu i misli da su glasači veverice. Toliko potcenjivanje građana može da bude kažnjeno na izborima - podvlači Karađinović.

Neka objasni

Mario Spasić iz Centra za monitoring ističe da je borba protiv korupcije ozbiljna stvar i nije za ljude koji nemaju kredibilitet.

Imovina koju ima i koristi dr Đorđe Bajec

* jahta "žanu prestiž 42" registracije DL 3887 AJ
* stan u Ulici Hadži Prodanovoj, Beograd
* stan u Ulici Svetog Save, Beograd
* stan u Budvi u Ulici Filipa Kovačevića
* apartman u centru Kopaonika
* džip "porše kajen" (BG 093 - **)

- Skandalozno je to što Jeremić kao najpozvanijeg za borbu protiv korupcije vidi nekog ko ima ničim objašnjivo bogatstvo. Pre nego što se Andrej Bajec, uz Jeremićevu podršku, uhvati u koštac s korupcijom i aktivira se u toj borbi, neka javnosti da na uvid svoju imovinsku kartu i dokaze na koji način je stekao milione - zaključuje Spasić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kimi

pre 6 godina

Stariji dr Bajec je bio dezurni hirurg kad je dovzen upucani Djindic..ljudi slabo pamte ali nas ima koji ne zaboravljamo..Ne insinuiram nista ali posle toga je bio dir. KCS...itd..itd..

Milan

pre 6 godina

Jeste.... i moj tast je dosao kod njega zbog diskusa, a ovaj strucnjak je rekao da mu nema spasa ako se ne operise iskljucivo sa nekom masinom koju ima jedna privatna ordinacija. To kosta 3000 €. Ali on ce uciniti da pola plati KBCS. Naravno, ja sam platio 1500€, a masine i racuna nema. Kada sam pitao prijatelja sa Banjice za tu masinu covek umro od smeha. I naravno iz prve pogodio ko je osmislio pricu, Bajec i tadasnji direktor KBCS. Zao mi je samo sto ce njegovi potomci ispasati a ne on. Ali neko mora.

SARA

pre 6 godina

OVAJ CLANAK JE NA MESTU. NOVE GENERACIJE BAHATIH LAZOVA I LOPOVA.

lena

pre 5 godina

samo se vi drzite informera i ove vlasti! samo ga takvi kao vi citaju i pisu! bravo bajec!

Zlata

pre 6 godina

Pa poznata je afera da su deci koja boluju od karcinoma,za vreme dir KCS davali petostruke doze hemiotetapuje.Izgorela dokumentacija o renoviranju???Ko moze da precizno iskontrolise koliko lekova dnevno koristi KCS'---niko.Upravo se putem toga obogatio Djordje Bajec a imovinu koju ima njegov sin,naravno da je od oca.Tuzilastvo treba da se pizabavi POREKLOM IMOVINE!!! Bajec je smatrao da ce dozivotno biti na toj funkciji pa bi sada uz pomoc tajkuna lopova ,ponovo da krade od naroda.Policija i Tuzilastvo odmah da stupe u akciju.!Stop kriminalcima ili ce narod da uzme govnjive motke i da im olupa te jahte,porsee,stanove..sve su to pare naroda !!!

Zoran Paunović

pre 6 godina

Šta kukate, imate li vi poreske organe? Zakon o poreklu imovine?

Željka

pre 6 godina

Ovaj mali doktorčić fura fazon " ko o čemu....znate već ko priča o poštenju ! "

Zlatko

pre 6 godina

Ima i takvih doktora, koji svaku operaciju uredno naplate pre same operacije. Ne čudi me da je takav zapao Jeremiću.

DEJAN

pre 6 godina

Pa sta je tu cudno kakav lider takav i clan stranke. Video Andrej Bajec da njegov lider ima bogatstvo koje niko ziv nije u stanju da sazna odakle mu.Pre nego sto se Andrej Bajec, uz podrsku Vuka Jeremic , uhvati u kostac s korupcijom i aktivira se u toj borbi, neka javnosti da na uvid svoju imovinsku kartu i dokaze na koji način je stekao milione .

peraciganin

pre 6 godina

Cim je on sin Dorda Bajeca sve je jasno Koliko puta je njegov otac dobio batine zna se od koga i zasto, a pouzdano znam jer sam radila u KCS.

Lala

pre 6 godina

Svima je poznato koji stepen korupcije je posebno u Urgentnom centru, tu je dosta stranih državljana iz saobraćajnih nesreća i još ako ste hirurg........

Brane

pre 6 godina

Sam bog zna šta su sve radili za vreme Tadićevog čepuranja države.

jova

pre 6 godina

Možda mu je Jeremić malo ubacio u kasicu. Toliko o njihovoj borbi protiv korupcije, videli da sada grad ima novca pa lešinari navalili, neće vam proći.

Fako

pre 6 godina

Opozicija pokradjen novac deli sa svojim saradnicima.

MaDostaMiJeSvega

pre 6 godina

Neko ko malo bolje poznaje njihovu porodicu zna da su jednom prebili obe ruke jer je uzeo mito za operaciju vec mrtvog pacijenta, a da je drugi strastveni kockar...

Vladimir

pre 6 godina

Ja znam. Dok je bio DS na vlasti, otimao je i rukama i nogama od naroda!

Mila

pre 6 godina

Od Jeremića se ništa drugo i nije moglo očekivati, njegov čovek za borbu protib korupcije je naveći mitoman, to zna ceo Urgentni centar.

Nikola

pre 6 godina

E to da se ispita. Dosta su Jeremićevi napadali poštene ljude. Ovo je prilika i za agenciju za borbu protiv korupcije i za istražne organe da istraže toliko bogatstvo.

Zeljko

pre 6 godina

Koliko mene secanje sluzi Bajec senior je bio dezurni hirurg u urgentnom kada su dovezli telo pokojnog premijera, pa se pitam sta li je sakrio pa naplatio ? Trebalo bi mozda ispitati od kog datuma je pocela da raste ta silna imovina.

GajbexG

pre 6 godina

Dosta njih iz te koalicije treba da objasni neke stvari sto se para tice.

Subin

pre 6 godina

Lopurde znaju samo da kradu narodni novac. Pravda je spora ali dostižna.

Hana

pre 6 godina

Slican se slicnom raduje...iz Jeremiceve elite izviru nazovi borci protiv korupcije,a nema veze sto ni poreklo svoje imovine i ostalog ne mogu da objasne...

Marija

pre 6 godina

Stekao covek velikim radom jer on je strucnjak za ispod ruke jer takvi su svi na toj listi.

lidija

pre 6 godina

Pa sad je pravo vreme da se proveri odakle toliko bogatstvo.

Dea

pre 6 godina

Pa ovi nema sta nemaju! Od drzavne plate se to nije moglo kupiti! Pricamo o milionski vrednoj imovini.

vev

pre 6 godina

Znate li vi ko su Pozderci? ne naravno, jer uglavnom imate do 25.g! E, ja cu vam reci . Oni su "drmali" u BiH u titovo vreme, a i kasnije. Nemojte se pitatiodkuda pare, tata ostavio cerki, ona dala sinu. eto vam!

Lekari

pre 4 godine

Znate ono - male su plate ali velika primanja.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija