• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.02.2018

15:02

SRBLJANOVIĆKA VESNI PEŠIĆ: Nedostaju ti čitulje da se svađaš sa drugaricama!

Politika

SRBLJANOVIĆKA VESNI PEŠIĆ: Nedostaju ti čitulje da se svađaš sa drugaricama!

Podeli vest

Profesorka FDU i ugledna spisateljica Biljana Srbljanović žestoko je na Tviteru potkačila sociološkinju Vesnu Pešić, a njihov sukob datira još od konkursa za idejno rešenje spomenika Zoranu Đinđiću...

- Ja čitam samo "Danas". Politiku ne kupujem više. Nedostaju mi bioskopi, TV program i obaveštenja. Da li može te rubrike da se uvedu, da imamo sve? - upitala je Pešićeva redakciju "Danasa".

Umesto odgovora, usledio je Srbljanovićkin komentar:

- I čitulje, da se svađa sa drugaricama.

Tviter

Podsetimo, netrpeljivost između Biljane Srbljanović i Vesne Pešić datira još od konkursa za idejno rešenje spomenika Zoranu Đinđiću.

- Da, spomenik trećem metku, ili nekom koji neprekidno leti u srce Zorana Đinđića - prokomentarisala je Pešićeva pobedničko idejno rešenje spomen-obeležja u čijem je kreiranju učestvovala Biljana Srbljanović.

Komentarišući taj tvit Vesne Pešić, Srbljanovićka je napisala:

- Mi smo pobedili na dvostepenom anonimnom konkursu, sa međunarodnim izuzetno uglednim žirijem, a ljudi se bune što nije grobljanska bista, što je Vesić menadžer, što uopšte Đinđiću, što je zvučna skulptura, što je instalacija, drugim rečima, što nije Pekić sa Cvetnog trga. Da se ubiješ!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa

pre 6 godina

Nisam znao da Srbi koriste rec-Spisateljica- jel taj koji je napiso zna da je to Hrvatska rec.a vamo ste kao nekakve Srpske novine.

Musa

pre 6 godina

Nema hrvatske reci izvedene od glagola pisati koja nije srpska!

Dejan Prvi

pre 6 godina

Realno za B. Srbljanovic vise odgovara spisateljica.... Nekako je uvek imala vise nego dovoljno sputuma da uputi sopstevnom narodu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija