• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs

02.03.2018

08:51

LAZANSKI: Putin ima oružje o kojem Ameri mogu samo da sanjaju!

Politika

LAZANSKI: Putin ima oružje o kojem Ameri mogu samo da sanjaju!

Podeli vest

Poruke koje je ruski predsednik Vladimir Putin poslao u obraćanju Federalnoj skupštini, prikazavši najnovije tipove naoružanja, potvrđuju da Rusija odgovara asimetrično na pretnje sa Zapada, kaže vojno-politički komentator Miroslav Lazanski.

Rusi su, podseća Lazanski, još pre desetak godina, nakon Minhenske konferencije na kojoj je Putin upozorio Zapad da svet nije samo njihov, rekli da neće ići u novu trku u naoružavanju sa Amerikancima, nego da će odgovoriti asimetričnim metodama.

- Amerikanci su instalirali protivraketni štit u Rumuniji i Poljskoj, na Aleutima, ili THAD u Južnoj Koreji. Rusi ne odgovaraju antiraketnim štitom, nego asimetrično, time što poboljšavaju svoj ofanzivni raketni potencijal - napravili su raketu "Sarmat", koja ima više bojevih glava, koje se nezavisno usmeravaju na ciljeve. Iz jedne bojeve glave izlazi osam do deset blokova i svaki leti na poseban cilj, svaki za vreme leta manevriše, menja putanju, visinu, zakrivljenost - objašnjava Lazanski za Sputnjik.

Kako ističe, to je nešto što ne može da prati, niti da obori nijedan protivraketni sistem.

Kad je reč o novom tipu supermoćne krstareće rakete za koju je Putin rekao da ima praktično neograničeni domet i nepredvidljivu trajektoriju leta, Lazanski kaže da će te rakete verovatno biti smeštene na podmornicama.

- Znamo da je domet krstarećih raketa 3.500 do 5.000 kilometara, a ove nove će biti interkontinentalnog dometa. Raketa će moći da bude ispaljena recimo iz podmornice u Ohotskom moru i da ne ide u stratosferu, gde je lako uočljiva, već da ide položenom putanjom 3-4 metara iznad mora da nijedan radar ne može da je detektuje. A ide recimo 13.000 kilometara. To dosad niko nema. To su rakete neograničenog interkontinentalnog dometa, ali nemaju interkontinentalnu putanju što je vrlo važno, jer interkontinentalna putanja se lako detektuje i presreće - navodi naš Lazanski.

Zanimljiv je, prema rečima Lazanskog, i podvodni dron, odnosno torpedo koji bi mogao da bude lansiran recimo iz podmornice kod Kamčatke i da "otpluta" do Los Anđelesa ili San Francuska ili sa poluostrva Kola do istočne obale Amerike, kao i avijacioni sistem "Kinžal" (Bodež).

- Moglo bi da se kaže da su Rusi odgovorili asimetrično, da su brzine njihovih projektila hipersonične, 5-6 puta brže od zvuka, što Amerikanci dosad nemaju i prvi put je neko napravio krstareću raketu interkontinentalnog dometa - precizira ovaj vojni ekspert.

Na pitanje zašto ove poruke iz Rusije stižu baš sad, Lazanski kaže da se ne može izbeći da je to i u funkciji predizborne kampanje, što je potpuno legitimno, ali da ih treba posmatrati i u kontekstu ponašanja NATO.

Amerikanci sa novom serijom taktičkog nuklearnog oružja koje žele da rasporede u zemljama NATO u Evropi, sa proširenjem NATO gde prilaze ruskim granicama, usisavanjem zemalja u NATO, neprekidnim dežurstvom brodova u Crnom i Baltičkom moru pritiskaju Rusiju i ona mora da odgovori. Došlo je pet do dvanaest i Rusija je ovim nastupom predsednika Putina uputila jasnu poruku:

- I mi konja za trku imamo, pa sad izvolite - zaključuje naš sagovornik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 6 godina

Bravo, priključiti sve resurse i okrenuti se Rusiji...

Sasa

pre 6 godina

Natofili, sad ste gotovi. Svi prelazite na antidepresive

grof01

pre 6 godina

Zašto je onda NATO na granicama Rusije??? Lupaš LaŽanski ;)

Flavie Felix IV

pre 6 godina

Po cemu si zakljucio da on laze?Covek je preneo ono sto su objavili Rusi a nisam video da ih je neko demantovao,ni ameri a ni nato.To sto ste vi kockoglavi navikli da zivite u guzici ujka dzoa i glumite ludilo ta prica je gotova pomirite se stim.

ovan

pre 6 godina

dokle ce se ovaj covek praviti pametan. sve zna.....

Baki

pre 6 godina

Putin ima oružje o kojem Ameri mogu samo da sanjaju! Pa ko nas onda bije po ušima da u toj situaciji mi istrčavamao sa konačnim rešenjem pitanja Kosova. Rezolucija 1244 je sasvim dovoljna da nam garantuje legitimitet nad Kosovom koje je otetom silom i kad jednog dana ta sila ode, a u odlaznoj je putanji onda ćemo jednog dana reći Amerima, vaša baza Bondstil može da ostane samo u Srbiji ali ne na nekom nezavisnom Kosovu - Do you understand?

mikelandjelo

pre 6 godina

Udri Vladimire,udri,,dojadili su mi vise,,,,,

Frano Franic

pre 6 godina

E Lazanski, znamo Rusku tehniku. Zato Hrvati kupuju Americko oruzje.

Djak

pre 6 godina

Ovaj sa lepim salom i Ray Ban naocalama tokom oblacnog dana izgleda zna vise i od samog Putina?

Vns

pre 6 godina

Miroslava Miss Yu Lazanskog za gradonačelnika...šta fali??? Lep ,'pametan', poslušan,voli majku Rusiju,dobro...priča malo sa komšijskim naglaskom, voli preCednika, nosi maskirne uniforme i RejBanke,tj totalno je fensi i nosi se onako drsko mladalčki...sve u svemu...on je hit,on je cool

Frst Street 6

pre 6 godina

Niko te i ne komentarise to je dokaz da niko vise i ne cita te tvoje lazovije, mislim da ces uskoro na zeleni venac na pijaci da prodajes novine,

Anarhista

pre 6 godina

Нажалост, 5 је до дванаест. Све ово Руси су требали имати пре 50 година. Чак су требали имати војну базу на Месецу данас. Колико их је комунизам подерао, сад је касно за све. Могу само покушати да се бране, али никад не могу у офанзиву, јер су тамне силе 100 година испред. Борба ће бити тешка. До задњег анти-Христа.

Naniii

pre 6 godina

Hahahahahaaaaa... Lazanski,neiscrpan izvor komedije!!!!!!

Flavie Felix IV

pre 6 godina

Citao sam prosle god.intervju sa jednim bivsim sovjetskim naucnikom koji je krajem 60tih pocetkom 70tih radio na projektima hladne fuzije.Taj Dr.Mr.Profesor je rekao da su sovjeti tada ovladali tehnologijom koja je bila daleko ispred amerikanaca ali da su onda usledili pritisci iz krugova akademika,akademije nauka i delova vlasti da se odustane od toga i da se iskljucivo kopira americka tehnologija sto je ovom coveku i dan danas van pameti i nezna zasto je se to radilo.Neke njegove kolege je pocistio Kgb a ostali su iz straha sami napustili ostale projekte.Tako da mi ovo sa novim ruskim naoruzanjem nije nista cudno znajuci nasta su rusi bili spremni pre 60 godina.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!
Zašto ovo Amerika dozvoljava

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!

Kojim putem da hodam, gde se nalazimo, koja je ovo godina?! Ili, ko sedi pored mene u ovom intervjuu, gde je Džil da mi pomogne sa ovim, jeli neko ovde? (govori u svoju slušalicu dok čeka da mu vođe daju jednostavna uputstva)... Ovo su pitanja koja Bajden postavlja kad god daje intervjue ili završi čitanje sa telepromptera na govornici.

28.03.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija