• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.03.2018

15:00

EDI RAMA: SRBIJA NEĆE U EU PRE ALBANIJE, SPREČIĆE JE KOSOVO: Umislio da je "baba Vanga", ali se plaši MAGIJE BEOGRADA!

Politika

EDI RAMA: SRBIJA NEĆE U EU PRE ALBANIJE, SPREČIĆE JE KOSOVO: Umislio da je "baba Vanga", ali se plaši MAGIJE BEOGRADA!

Podeli vest

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da "Srbija neće postati članica EU pre Albanije", ocenjujući da je Beogradu "potrebno da se desi neka magija", pri čemu je uveren da se to "neće desiti"

Rama je to izjavio za "Politiko", koji podseća da je "Evropska komisija odredila Srbiju, najmnogoljudniju zemlju Zapadnog Balkana, kao i njenog manjeg suseda Crnu Goru, kao favorite u procesu pristupanja (EU)" i "objavila da bi obe ove nacije, koje se već nalaze usred pregovora o članstvu, mogle da uđu u EU do 2025". godine.

"Politiko" navodi da se "i Albanija i Makedonija nadaju da će narednih meseci dobiti zeleno svetlo za početak pregovora o članstvu (u EU)", odnosno da "dve zemlje očekuju da će Komisija u aprilu objaviti da su ispunile zadate kriterijume i potom će biti na Evropskom savetu nacionalnih lidera u junu da odluči da li će odobriti početak pregovora".

- Mi čvrsto verujemo da bi izveštaj Komisije trebalo da bude pozitivan. Što se tiče Saveta, to je borba do poslednje sekunde pošto moramo da ubedimo sve da je samo jedna ispravna stvar koju treba učiniti - rekao je Rama.

"Politiko" navodi da, "iako Srbija ima značajnu početnu prednost, Rama predviđa da ona neće ući u EU pre njegove zemlje, pre svega zato što će Beograd morati da reši izuzetno osetljivo pitanje odnosa sa Kosovom, koje je 2008. proglasilo nezavisnost od Srbije".

Tanjug

- Srbija neće postati članica EU pre Albanije. To je nešto što znamo zasigurno. Srbija mora da prođe bolni proces priznanja Kosova ili barem rešenja kosovskog problema. Ja čvrsto verujem da je potrebno da se neka magija desi - što se neće desiti - kako bi oni ušli u EU pre nas -  ocenio je Rama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija