• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

22.03.2018

16:51

​BRNABIĆ: Do kraja godine poseta Makrona Srbiji

Politika

​BRNABIĆ: Do kraja godine poseta Makrona Srbiji

Podeli vest

Premijerka Srbija Ana Brnabić je izjavila danas je ugovorom o koncesiji beogradskog aerodroma Nikola Tesla sa francuskim Vansi erportsom otvoreno novo poglavlje u saradnji dve zemlje i da bi do kraja godine predsednik Francuske Emanuel Makron trebalo da poseti našu zemlju

Ona je odgovarajući na pitanja novinara rekla da postoji ogroman potencijal za veću ekonomsku saradnju i da je sve više francuskih kompanija zainteresovano za ulaganje u Srbiju.

- Mi ćemo uskoro imati posetu ministra spoljnih poslova Francuske i nadam se do kraja godine i posetu predsednika Markona Srbiji, to su odlični signali - rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da je Francuska zemlja sa kojom Srbija ima blisko partnerstvo i prijateljstvo i da na osnovu toga ekonomska saradnja može da bude još mnogo bolja.

- Drago mi je što je Vučić uspostavio odlične odnose sa Makronom i sada se to prelilo na saradnju dve vlade - dodala je. 

Brnabić je rekla da francuske kompanije zapošljavaju u Srbiji oko 11.000 radnika, kao i da više od 4.500 prvirednih subjekata ostvaruje saradnju sa Francuskom.

Naglasila je da su koncesija aerodroma i projekat za sređivanje deponije u Vinči, koji je dobila isto francuska kompanija, veliki podstrek za druge investitore.

Ona je rekla da bi trebalo više u Srbiji da koristimo javno-privatna parnerstva, koja mogu mnogo da ubrzaju razvoj.

BRNABIĆ: Ove godine cilj - nezaposlenost ispod 10 odsto




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

А кад дође, може и да бира...?! Коју да му "набацимо"...? Гордану Чомић, Вјерицу Радету... или... - Мају Гојковић...?! Све... - по његовом "укусу"...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija