• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2018

23:26

PANIKA NA ZAPADU ZBOG VUČIĆA I PUTINA! AP TVRDI: Ako se Rusija uključi u razgovore o Kosovu STVARI ĆE SE ZAKOMPLIKOVATI!

Politika

PANIKA NA ZAPADU ZBOG VUČIĆA I PUTINA! AP TVRDI: Ako se Rusija uključi u razgovore o Kosovu STVARI ĆE SE ZAKOMPLIKOVATI!

Podeli vest

Asošijejted Pres je izvestio večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio savet od ruskog kolege Vladimira Putina kako da se suprotstavi nasilju i agresiji Prištine protiv Srba što bi, kako ocenjuje američka agencija, moglo da zakomplikuje pokušaje Zapada da pronađe mirno rešenje za krizu na Balkanu 

Uključivanje Rusije u konflikt Srbije i Kosova moglo bi da zakomplikuje napore pod pokroviteljstvom EU da se pronađe mirno rešenje i zaustavi proklamovane ciljeve obe zemlje za članstvo, tvrdi AP u tekstu o današnjem telefonskom razgovoru Vučić i Putina. 

Beograd i Priština, napominje agencija, moraju da normalizuju odnose kako bi se pridužili EU. 

- Iako Srbija zvanično traži članstvo u EU, u poslednje vreme razvija bliske političke i vojne odnose s Rusijom - navodi AP. 

U izveštaju o razgovoru Vučića i Putina, američka agencija primećuje da u saopštenju Vučićevog kabineta o sastanku nije navedeno da li je Putin ponudio neki određen savet, ali navodi da je Vučić rekao kasnije na televiziji da je posle razgovora zaključio da Srbija može da računa na "najveću i najznačajniju pomoć Ruske Federacije". 

VLADIMIR PUTIN PORUČIO VUČIĆU: KO NAPADNE SRBIJU, NAPAO JE RUSIJU, JER JE SRBIJA NAŠ NAJVEĆI PARTNER U EVROPI!

Podsećajući da su vojnici NATO stacionirani na Kosovu od 1999. godine, AP upozorava da bi "vojno angažovanje Srbije na Kosovu stvorilo veliku krizu sa Zapadom, posebno ako ukoliko postoji indirektna podrška Rusije". 

(VIDEO) RAT NA BALKANU! SRBIJA I RUSIJA PROTIV SAD I ALBANACA: Ova analiza ZALEDIĆE SVE KOJI JE PROČITAJU!

Agencija podseća i da Rusija podržava "pretenzije Srbije" nad Kosovom, dok su SAD i većina zapadnih zemalja priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, te tvrdi da Rusija pokušava da proširi svoj uticaj na Balkanu "uglavnom preko svog tradicionalnog slovenskog saveznika Srbije". 

Beta/fotomontaža

Podseća i na incidente u Kosovskoj Mitrovici od pre dva dana, kada je uhapšen direktor Kancelarije za Kim Marko Đurić, navodeći da su ti incidenti "razbesneli Srbiju i kosovske Srbe". 

RUSKI MEDIJI GRME: Srbija je naš poslednji saveznik u Evropi - MORAMO DA JE SAČUVAMO!

- Incident je, takođe, izazvao strahove o obnavljanju nestabilnosti u regionu - dodaje AP uz tvrdnju da SAD i EU pokušavaju da pomognu u rešavanju sporova, koji proističu iz ratova na Balkanu 1990-ih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan

pre 6 godina

Svu srpsku zemlju na Kosovu do koje nemozemo da dodjemo i koja je u drzavnom vlasnistvu ili privatnom uz saglasnost dati/ponuditi na ugovor Kini i Rusiji na 100 godina.Mogu da prave baze i slicno ili nasele svoje stanovnistvo posto nas niti ima tamo niti smo jaki dovoljno trenutno da je kontrolisemo

Lala iz Banata

pre 6 godina

Није њима проблем: "ако" се Русија укључи...Него , ако се Америка... - "искључи"....?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija