• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Kljajić - M. Dobromirović

05.04.2018

19:15

BRITANSKI AMBASADOR KIF: Srbija da protera ruske diplomate! IVICA DAČIĆ: Ne pada nam na pamet!

Politika

BRITANSKI AMBASADOR KIF: Srbija da protera ruske diplomate! IVICA DAČIĆ: Ne pada nam na pamet!

Podeli vest

Britanci očekuju od Srbije da 'zarati' sa Rusijom i tako dokaže da je privržena 'zajedničkim vrednostima EU'!?! Srpska vlast odbila ovaj zahtev

Britanski ambasador Denis Kif otvoreno je zatražio od Srbije da protera ruske diplomate zbog navodne umešanosti Kremlja u trovanje bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripala u Solsberiju u južnoj Engleskoj.

Zašto da pomažemo NATO paktu?
Proterivanje ruskih diplomata je politika NATO usmerena protiv Rusije. Nema razloga da mi u tome učestvujemo
Zoran Milivojević, karijerni diplomata

Kif traži od Beograda da diplomatski zarati sa Rusijom, što je već uradilo više od 20 država članica EU, iako nema nikakvih dokaza da su Rusi zaista odgovorni za trovanje Skripala i njegove ćerke! Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručuje da Srbiji ne pada na pamet da proteruje ruske diplomate.

Kriminalno ponašanje

Ambasador Kif u izjavi za Radio Slobodna Evropa kaže da su dosadašnje reakcije evropskih država na trovanje Skripala izraz solidarnosti sa Britanijom, ali i osuda kriminalnog ponašanja Rusije.

- Takvo ponašanje je zajednička bezbednosna pretnja. Međunarodna podrška koju smo dobili je bez presedana u modernoj istoriji. Cenimo je jer je rezultat slobodno izražene volje naših saveznika i privrženosti zajedničkim vrednostima. Velika Britanija podržava pristupanje Srbije EU jer verujemo da i Srbija uvažava iste civilizacijske i demokratske tekovine... - rekao je Kif, koji je tako potvrdio da London traži od Beograda da protera ruske diplomate.

mojugao

DUŠAN PROROKOVIĆ

ANALITIČAR

Kada državni organi donesu odluku, diplomatska mreža se aktivira i traži se što je moguće veći broj saveznika. Ambasadorovo je bilo da nam prenese stav Londona, a naše je da li ga prihvatamo ili ne.

Na drugoj strani, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za Informer da ucene ne prolaze u našoj državi.

- Srbija ne funkcioniše na dugme! Naš interes jeste da se sazna istina, ali nećemo po automatizmu donositi odluke koje narušavaju odnose sa Rusijom. Ima pritisaka i zahteva u vezi sa tim, ali mi vodimo nezavisnu politiku. Britanija je još u vreme nasilja nad Srbima na Kosovu tražila da se odredimo prema Rusiji i proteramo ruskog diplomatu. Samo to ih je zanimalo! Druge stvari ih ne interesuju... E pa isto tako i mi treba da vodimo računa o svojim interesima. Srbija neće proterivati ruske diplomate i to jasno i glasno kažem - izričit je Dačić.

Važna neutralnost

SLUČAJ "SKRIPAL"
* Sergej Skripal i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju u Engleskoj
* Britanska vlada optužila je Moskvu da stoji iza napada, što su Rusi demantovali
* Utvrđeno je da korišćeni nervni gas 'novičok' nije potekao iz Ruske Federacije
* Dosad je više od 20 država EU, uključujući i SAD, proteralo ruske diplomate
* Sergej Skripal osuđen je u Rusiji zbog odavanja obaveštajnih tajni Britancima

Karijerni diplomata Zoran Milivojević smatra da Srbija ne treba da se meša u rusko-britanske odnose.

- Pošto je iz britanske vojne laboratorije saopšteno da nema dokaza da je Rusija učestvovala u aferi, stvar je potpuno nejasna. Što se tiče proterivanja ruskih diplomata, reč je o politizaciji i interesima NATO zemalja usmerenih protiv Rusije. Nema nikakvog razloga da i mi u tome učestvujemo - zaključuje Milivojević.


BEOGRAD NEĆE PROTERIVATI RUSKE DIPLOMATE! Ambasador Srbije preneo poruku MIP-u Rusije

RUSKI MEDIJI POZDRAVILI VUČIĆEVU ODLUKU: Srbija neće proterivati ruske diplomate, niti će učestvovati u bilo kakvim merama PROTIV RUSKE FEDERACIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
master

pre 6 godina

Kakvi ljigavci, oni izlaze iz eu a Srbiju podrzavaju pri ulasku u tu fasisticku organizaciju. Dacicu oteraj to u p.m.

RINGISPIL

pre 6 godina

Britanci pricaju nesto o evropskim verdnostima. Tipican engleski humor.

Nebojsa

pre 6 godina

Mogli bi da razmisle pa da proteraju njihove diplomate.

Ivan

pre 6 godina

Prvo kad EU i Engleska uhapse ratne zločince teroriste Taxi i Haradinaj i Hrvatske možemo ravnopravno da razgovaramo ovako zbogom lazite nekog drugog o trovanju .

Boki

pre 6 godina

Svaka cast nasem Ministru. Uvek je vodio pravu politiku za nasu zemlju.

Boki

pre 6 godina

Proteraj Ruske diplomate iz Srbije i uskladio si politiku i vrednosti sa EU...e svašta

Njet

pre 6 godina

Vi Englezi imate problem vec decenijama sa Rusijom. Vas problemm zadrzite za sebe i ne uvlacite druge u to. Pre svega niste nista svetskoj javnosti dokazali, nego na osnovu vasih spekulacija uvlacite druge zemlje u vas problem. Rusi su nas bratski narod. Njet gospofine Kif.

Ivica

pre 6 godina

А што му Ивица није тражио да повуку признање!?

Dragan

pre 6 godina

Bombardovali nas 1999. Ej i sada nam prijatelji pa hitler je covek za ovakve monstrume.

Ljube

pre 6 godina

Imperijalistički licemeri, koji ste dokaz ponudili i prezentovali da bi vam verovali i pridružili se mahnitom napadu na Rusiju ili bilo koju drugu zemlju? Da ne bi možda da vam verujemo na (proverenu i dokazanu) lažovsku reč?

ARiki

pre 6 godina

Gispodo englezi ne pravite se englezi jer sami kažete da je bio dvostruki agent, ajde sad me ubedite da ga niste vi otrovali jer vam izgleda više nije bio potrevan.

Radovan

pre 6 godina

Најбоље би било да Србија протера сваког амбасадора који уцењује Србију. Јер иначе тај безобразлук никад неће престати.

MILOSAV DJOKOVIC

pre 6 godina

JA BIH NJEGA LEPO ISPRATIO NA AERODROM I REKAO MARS U P MATERINU

Nenad

pre 6 godina

Da, treba proterati, ali proterati britance, amerikance, francuze i ostale nato zlocince...

sumadinac neprskani

pre 6 godina

aman bre ljudi jeli bas moramo da trpimo ovakve budale . gospodin sa ostrva eto hoce a ti srbijo ispunjavaj . pa jeli je on normalan . sto ne povuku priznanje kosova i uz to plate ratnu odstetu ovom narodu pa onda da sednemo da popricamo o toj budalastini .

Siniša vitez od drumova

pre 6 godina

Ako je iko zaslužio da se protera, za sve ove godine i za sva ova zla prema nama. Onda su to svakako ambasadori Engleske i Amerike....... Živela bratska Rusija !!!!!

jasno kao dan

pre 6 godina

Hteli su da nam uvale rezoluciju o srebrenici a sad traže da proteramo ruske diplomate,da nije bilo Rusije sad bi svi gledali prema nama kao prema nekakvim genocidnim ljudima i prema RS kao genocidnoj tvorevini. Hvala Britaniji na svemu i doviđenja.

Marija

pre 6 godina

Kakva farsa od strane Engleza. Pre svih su napustili EU i sada se pozivaju na zajednicke evropske vrednosti i traze solidarnost i to u slucaju za koji nema ni jednog dokaza da su ga pocinili Rusi. Ovo je ludilo mozga u rangu sa Jankovicem i Jeremicem. Sada je ocigledno da su im mentori isti.

Milan

pre 6 godina

Kakve veze ima VB sa EU kad izniste izlazeni nas ulazak u EU nec od njih zavisiti

baki

pre 6 godina

Moj je predlog da Srbija protera tebe i sve vaše diplomate. Vi ste i onako dupolisci i potrčkala amera tako da Srbija od vas nema koristi niti je ikada imala. Od vas lazova , najveći lazov Toni Bler , Srbija je imala samo muke i nevolje, ubijali ste čak i srpsku decu bacajući bombe na njih. Pitam se samo šta ćete da radite, psi i lazovi jedni, kad vam gazde,krvnici ameri padnu na kolena ?

caslav

pre 6 godina

od silne magle ne vide dalje od slinavog nosa....

asid

pre 6 godina

Srbija neće proterati ni neprijateljske Ambasadore a kamoli prijateljske!

Mile

pre 6 godina

Britancima treba reci ne, kao i to da se ne mesaju u politiku srbije. da britanija dokaze to ili da odgovara pred sudom zbog ugrozavanha mira.

Fuj

pre 6 godina

Je li taj g...nar zaboravio da je njegova država napustila eu?

Milan

pre 6 godina

Treba proterati Njegovu ekselenciju britanskog ambasadora sa celom ekipom i zaključati ambasadu na dugo vremena. HITNO

Rade

pre 6 godina

Britanija, najveća fašistička zemlja na svetu, koja huška i upravlja, čak i sa Amerikom. Jednom rečju, ona pravi sve krize i ratove u svetu, pri tom mislivši da su neka viša rasa..

Lala iz Banata

pre 6 godina

Живела независна Шкотска.... и Уједињена Република Ирска...!!

Djordje

pre 6 godina

RUSI nas nisu za vreme bombardovanja branili,bila su neka druga vremena(JELJCIN),ali nas nisu ni bombardovali

Moma

pre 6 godina

Politicari Engleske i Amerike ,predvodnici planetarne NATO mafije.

jova

pre 6 godina

Srbija ne uvažava satanske vrednosi kao britanija,i ne čini nikom zlo kao Britanija, ja predlažem da se Britanija pokori i ponizi novom vladaru sveta dok još ima vremena, ovoga puta Anglo-Ameriko se borite protiv Boga a ne protiv Rusije,dosta je vašega zlog vladanja Svetom, morate propasti,tako je Bog odredio u svom Zakonu Bibliji i tako će biti i Bogu nemožete ništa, tko vam je kriv što ste Biblijski nepismeni,pa neznate šta dolazi dolazi novi vladar sveta 8.kralj,a vi propadate,i nemojte nikoga učiti,jer trebate biti učeni.

branko1

pre 6 godina

Poznato je da Englezi vole tompus.i ja mu svimsrcem dajem,samo da se smiri

Froment

pre 6 godina

Mogao bi ambasador da se malo proseta do Londona. Nije cuo da su uhvaceni u lazi.

Perakaže

pre 6 godina

Dali je to isti Denis Kif koji je napisao 32 stranice deklaracije da su srbi izvršili genocid u Srebrenici i da su srbi genocidni narod? Dali sada taj isti Kif traži da se Srbija uključi u svetski pogrom protiv Rusije koji je samo jedna verovatnoća a nema nikakvih dokaza? Mislim da bi trebalo proterati njega, jer svo zlo dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva. Evo sada naprimer MI-6 radi na eliminisanju Predsednika Vučića. Englezi su se zarekli da će da POTPUNO istrebe Srbe, i nam rade od Prvog Scetskog rata. Englezi su bombardovali Beograd 6 puta za vreme drugog svetskog rata i pobili više srba nego nemci. Kako ih nije sramota?

Miroljub

pre 6 godina

More marš u tri lepe britanci. Fuj tamo. Veliki bljak ste bre uvek bili. Ne volimo vas nimalo jer ste uvek pravili zlo i od zla ćete propasti. Amin bože.

on

pre 6 godina

Ja bi bas sad dao Putinu da napravi u Srbiji,bazu sa 20…ak nuklearnih,bombi,bez ikakvog razmisljanja.ODMAH

Miki

pre 6 godina

Njega treba odmah proterati ! Srbija treba odlucno da reaguje...ma dosta je ove z.........e sa svih strana!

Mile

pre 6 godina

Ja imam bolje rešenje za Engleze, da proteramo ambasadora Kif.

XXL

pre 6 godina

Treba licemernog britanca proterati zbog ovog poteza.

Marcco

pre 6 godina

A da se malo ministar diplomatije ponaša kao diplomata pa da np. kaže "saglasni smo da za trovanje neko mora da odgovara. Molimo da nam dostavite podatke istrage na osnovu koje ste zakjučili da su krivi Rusi".... pa da vidimo

SS

pre 6 godina

Najurite ta go..a iz Srbije,i ovako misu više EU,odakle im ta drskost.

Sprdnja

pre 6 godina

Sta imate uopste pricati sa englezima o bilo cemu to treba proterati iz Srbije jer su zli narod i nama nikada nemisle dobro, sta im uopste dozvoljavate da svugda budu prisutni ko i ameri, ignorisite ih poludece jer im neide bas kako su zamislili, zato je Dacic najbolji ovo ostalo aj zdravo

vasilije

pre 6 godina

Ova govna su organizovala kidnapovanje Slobodana Miloševića,ubistvo Zorana Đinđića pre toga bombardovanje Srbije a pre toga bombardovanje srba u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini,pa šta još treba da nam urade da bi smo shvatili sa kakvim zlikovcima imamo posla.Oni napuštaju EU a nas podržavaju da tamo uđemo čista tragikomedija.Da li neko ima muda da ovom "ambasadoru"kaže gde mu je mesto a Monktona obavezno uhapsiti ako ikad kroči u Srbiju.

Mirko

pre 6 godina

Dačiću reci gospodinu Kifu da ti prvo donese potvrdu iz Laze Lazarevića.

milan lala

pre 6 godina

Vece radosti i podrske u narodu nebi bilo kad bi nasa vlada proterala britanskog ambasadora zajedno sa svim britanskim diplomatama pardon spijunima u Srbiji . Ovog dripcinu trebalo je odmah najuriti zbog pokusaja omalovazavanja intelektualne sposobnosti naseg naroda .. Dosao dripac da nama prodaje m...a za bubrege " Rusija kriva keve mi " to su njihovi dokazi , more sikter sve vas mutivode engleske treba iz Srbije najuriti naglavacke.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija