• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.04.2018

12:39

NEK JE ŽIVA I ZDRAVA! Srpski zet i austrijski političar Johan Gudenus postao otac!

Politika

NEK JE ŽIVA I ZDRAVA! Srpski zet i austrijski političar Johan Gudenus postao otac!

Podeli vest

Šef poslaničkog kluba vladajuće Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus i njegova supruga srpskog porekla Tajana dobili su ćerku. Gudenus, koji se venčao u Banjaluci u prisustvu predsednika RS Milorada Dodika, kojem je poručio "pozdravlja te zet RS", preneo je da je je postao otac devojčice

Njegova supruga Tajana porodila se u četvrtak u Beču.

- Moja ćerka će se zvati Anastasia Mari Luize. Ime Mari Luize je dobila po mojoj majci, a Anastasia je staro hrišćansko ime, koje znači vaskrsenje, i spaja kako Srbe, tako i Austrijance - objasnio je Gudenus Tanjugu.

Gudenus je potpredsednik vladajuće FPO, a ranije je bio i zamenik gradonačelnika Beča.

On je poznat kao austrijski političar koji neguje odlične veze sa Srbima, a tako i Srbijom i RS, odakle mu je supruga poreklom.

Gudenus je, na ovogodišnjem Danu RS odlikovan od strane predsednika Srpske, koji je njemu, kao i lideru FPO Hajnc-Kristijanu Štraheu, koji je postao vicekancelar, uručio najviši orden RS.

Taj orden, ali i brojne izjave u korist RS, pre svega da srpski anrod u BiH treba da dobije pravo na samoopredeljenje, izazvali su buru u austrijskoj javnosti, pa tako i osudu opozicionih partija, među kojima i Socijaldemokratske partije (SPO), koja se godinama prikazivala kao navodni prijatelj srpskog naroda.

Međutim i pored "žestoke paljbe" po njima Gudenus i Štrahe ostali su pri svojim stavovima i nastavljaju da podržavaju srpski narod.

FPO, koja je krajem prošle godine ušla u vladu kao koalicioni partner Narodne partije Sebastijana Kurca, i sa te pozicije nastavljaju Gudenus i Štrahe da neguju tesne kontakte sa Srbijom i RS.

Tako je Štrahe, koji na svojoj ruci nosi brojanicu, među prvim destinacijama za zvaničnu posetu inostarnstvu odabrao baš Srbiju, čime je još jednom pokazao koliko mu je značajna ova zemlja.

Takođe Gudenus je redovan gost na Svetosavskom balu u Beču, na koji je došao ove godine sa ordenom RS na fraku.

FPO je, ujedno, i jedina stranka koja je Srbima omogućila da se politički angažuju i to ne na najnižem nivou, kao što su opštinski odbori, već je stranka koja je postavila prvog srpskog poslanika u bečkom parlamentu.

Gudenus se, pored toga što se oženio za devojku "naše gore list", i ranije dokazao kao veliki prijatelj srpskog naroda, i družio se sa Srbima, redovno posećivao srpske kafiće, a za kuma je uzeo Srbina Konstantina Dobrilovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija