• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dobromirović

10.04.2018

19:34

STIŽE JOŠ "MIGOVA 29" TENKOVA I HELIKOPTERA:  Predsednik Rusije Vladimir Putin priprema SRBIJU ZA MIR!

Politika

STIŽE JOŠ "MIGOVA 29" TENKOVA I HELIKOPTERA: Predsednik Rusije Vladimir Putin priprema SRBIJU ZA MIR!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrdio da će Vojska Srbije dobiti još 'migova 29' i helikoptera 'Mi-35', kao i drugog najmodernijeg naoružanja

Vojska Srbije će od Ministarstva odbrane Ruske Federacije po ličnom nalogu predsednika Putina u narednom periodu, a najkasnije krajem ove godine, dobiti još četiri lovca 'mig-29', kao i značajan broj modernizovanih tenkova T-72 i jurišnih helikoptera 'Mi-35'. 

Takođe, uveliko se ugovara i isporuka najmodernijeg naoružanja i borbenih sistema koji bi od Srbije definitivno napravili najjaču vojnu silu u regionu, prenose odlično obavešteni diplomatski izvori Informera.

Kako saznajemo, uz četiri moćna helikoptera "Mi-35", čija je isporuka definitivno ugovorena uoči vaskršnjih praznika, trebalo bi uskoro da bude utanačena i nabavka još najmanje četiri aviona 'mig-29', bar još tri helikoptera 'Mi-35', dok uskoro u Srbiju stiže i po 30 modernizovanih tenkova T-72 i borbeno-oklopnih vozila BRDM-2. Osim toga, pregovora se i o nabavci novih raketnih, protivvazdušnih i artiljerijskih sistema.

Pare nisu problem

Kako smo ranije pisali, Srbija od Rusije dobija i dva remontovana

Lični nalog predsednika

Lično je predsednik Putin izdao nalog ministru odbrane Sergeju Šojguu da se Vojsci Srbije maksimalno pomogne

Informerov izvor

transportna aviona AN-26, kao i najnoviju navigaciono-komunikacionu opremu i simulatore za obuku pilota i vojnih specijalaca. Naši sagovornici tvrde da će veliki deo ovog naoružanja i opreme našoj državi biti ustupljeni u sklopu ugovora o vojnotehničkoj pomoći između Moskve i Beograda, dok će ostatak biti plaćan po najpovoljnijim uslovima i cenama, koje su daleko niže od tržišnih.

- Vojna pomoć Srbiji naložena je iz samog vrha ruske države. Lično je predsednik Putin izdao nalog ministru odbrane Sergeju Šojguu da se Beogradu maksimalno pomogne. Stav Moskve da je vojno moćna Srbija garant stabilnosti i mira na Balkanu vrlo je jasan. I zaista, samo vojno nadmoćna Srbija je garant dugoročnog mira - prenosi naš sagovornik.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrđuje da je opsežna modernizacija vojske u toku i da je to neophodno kako bi Srbija opstala kao vojno neutralna zemlja koja sama donosi odluke.

- U skladu sa dogovorom predsednika Vučića i Putina,

Dogovor Vučića i Putina

U skladu sa dogovorom Vučića i Putina, nastavićemo opremanje vojske. Biće tu još aviona, oklopnih vozila, tenkova...

Aleksandar Vulin, ministar odbrane

nastavićemo sa opremanjem vojske. Biće tu još oklopnih vozila, tenkova... Vrlo brzo ćemo u javnost izaći sa informacijama o uvozu još 'migova', u pitanju su četiri aviona iz Belorusije. Helikoptera 'Mi-35' koje nabavljamo nema na ovim prostorima i mislimo da nam je to sad potrebno. Kad završimo modernizaciju ranije isporučenih šest 'migova 29', biće to najsavremenije letelice u regionu. Rusija je naš značajan partner i sve što je dogovoreno sprovodi se na vreme. Vojska Srbije se polako obnavlja, a jačanje vojske znači stabilniji Balkan i mir i za Srbiju i za sve... - podvlači Vulin.

Jedini u regionu

General-major u penziji Vidosav Kovačević ocenjuje da će Srbija s novim oružjem imati jake odbrambene kapacitete i da niko više neće moći da je ponižava.

- Za sve

da se ja pitam

ALEKSANDAR PAVIĆANALITIČAR

Rusija je jedina zemlja spremna da nam isporuči to što nam je potrebno u vojnom smislu, a po tako povoljnim uslovima. Saradnja sa Rusima je garant suvereniteta Srbije i ona će nastaviti da se širi.

nas vojnike, ali i građane, jako je dobra vest to što država modernizuje vojsku, posebno kada je u pitanju vazduhoplovstvo. To je decenijama bilo zaboravljeno i zapušteno. 'Migovi' koji su već stigli ozbiljna su odbrambena komponenta. Mi sad skoro imamo punu eskadrilu, što nema niko u regionu. Čekamo nove helikoptere i moderno naoružanje kojim ćemo štititi bezbednost. Kroz istoriju smo uvek imali jak ljudski faktor, dobre vojnike, ali smo bili slabo naoružani. To više nikada ne smemo dozvoliti - zaključuje Kovačević.

PRPA! Hrvati kupuju helikoptere 'blek hok'

Posle odluke o nabavci 12 borbenih aviona F-16 i 16 izviđačko-borbenih helikoptera 'kajova', hrvatsko Ministarstvo odbrane počinje finalizaciju opremanja ratnog vazduhoplovstva novim američkim helikopterima "blek hok".

Nema pregovora o ZSO

Prema rečima ministra Aleksandra Vulina, pozicija Srbije u vezi sa Kosovom jeste nezgodna, ali mu nadu ulivaju napori predsednika Vučića i njegov lični autoritet kod najmoćnijih svetskih državnika.

- Vučić se grčevito, žilavo bori u korist srpskog naroda. Već smo pregovarali o ZSO i tu nema ponovnog pregovaranja. Imam veliko poverenje u Vučića i znam da će uraditi sve što je moguće da sačuva sve što može na Kosovu - naglašava Vulin.

Kako piše "Jutarnji list", ministar odbrane Damir Krstičević na sastanku sa vojnim pilotima u bazi 'Pleso' otkrio je da je u toku izrada taktičko-tehničke studije za opremanje ovim višenamenskim helikopterima.

DA BI SVET ŽIVEO U MIRU POTREBNI SU NESTANAK ILI KAPITULACIJA SAD: Analiza iz Moskve ledi krv u venama!

AKO NATO STISNE, SRBIJA BI MOGLA U RUSKI VOJNI SAVEZ: Sada za tim nema potrebe, BEOGRAD JE DOVOLJNO JAK!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dok

pre 5 godina

Odlicne vesti. Cestitke za vec narucene helikoptere MI 17 i MI 35. Mi,koji pratimo vazduhoplovstvo zelimo da nasa armija jaca,potrebne su nam DVE eskadrile MIG-29,tako da bi to bio operativni nivo koji osigurava sigurnost. Helikopteri MI 35,odlicne masine.Odlicno su se pokazali i dokazali u praksi i ratovima. Molim Vas,prenesite,ucinite sve da se opremi puna eskadrila ovih masina,16 letelica! Veliki pozdrav svima!

teta

pre 5 godina

A S-300? Hoce li biti ODMAH ili HITNO isporucen Srbiji?

BRANKO

pre 5 godina

Sve je to super, samo mnogo sporo, mnooogo !!!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija