• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok

17.04.2018

20:10

MAKRON NE ŽELI SRBIJU U EU! Brnabićeva: I nama odgovara DA EVROPA REŠI SVOJE PROBLEME...

Politika

MAKRON NE ŽELI SRBIJU U EU! Brnabićeva: I nama odgovara DA EVROPA REŠI SVOJE PROBLEME...

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da Evropska Unija ne treba da prihvati nijednu novu članicu sve dok se taj blok dublje ne integriše i ne sprovede temeljne reforme

Makron je rekao poslanicima da želi da zemlje zapadnog Balkana ostanu "usidrene" na evropskom projektu, ali da sada nije vreme da se primi bilo koja nova članica, preneo je AP.

- Podržaću proširenje samo nakon produbljenja i reforme naše Evrope - rekao je Makron.

On je istakao da ne želi Balkan koji se okreće prema Turskoj ili Rusiji, ali ne želi ni da Evropa "koja funkcioniše sa poteškoćama sa 28, a sutra 27 članica, odluči da može da nastavi da galopira sutra sa 30 ili 32 članice, sa istim pravilima". 

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala JE izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona da EU treba da ojača pre proširenja. 

Ona je istakla da ne vidi koliziju između te izjave i cilja zemalja Zapadnog Balkana da se pridruže Evropskoj uniji.

- I nama odgovara jača Evropska unija i ne mislim da su naša dva cilja u kolilziji, mislim suprotno, da nisu, ukoliko završimo posao koji je pred nama i 2025. budemo spremni za EU i nama je bolje da bude jaka Evropska unija - rekla je Brnabićeva na konferenciji za novinare sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem povodom objavljivanja izveštaja o napretku Zapadnog Balkana na evropskom putu. 

Brnabićeva je dodala da je njen fokus na reformama u Srbiji, a da je to šta EU radi - tema za evropske zvaničnike i ljude koji vode zemlje članice EU. 

Prethodno je šef Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio da bi Balkan bez evropske perspektive ponovo mogao da utone u sukobe.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija