• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

22.04.2018

08:53

KOD HARADINAJA ME ODVELA MOJA LUDA GLAVA! Marić ispričao kako je došlo do intervjua sa zločincem!

Politika

KOD HARADINAJA ME ODVELA MOJA LUDA GLAVA! Marić ispričao kako je došlo do intervjua sa zločincem!

Podeli vest

Po jednima, čoveku koga naša država juri zbog ratnih zločina nije bilo mesto na srpskoj televiziji , drugi su na sve gledali kao na još jedan spektakl Milomira Marića koji na svoj način tumači čitavu situaciju

- Uvek sam voleo da razgovaram sa kontroverznim ljudima pa mi je i Haradinaj bio izazov. Ideja mi je da napravim intervjue sa najozloglašenijim ljudima u srpskoj javnosti: Haradinajem, Naserom Orićem, Bakirom Izetbegovićem, Miroslavom Tuđmanom, Antom Gotovinom… Želim da vidim kako stvar izgleda iz druge vizure.

Na pitanje kako je reagovao predsednik Vučić kada je čuo ko će biti gost, Marić odgovara:

- Vučić me je napao i zamerio rekavši kako još nije vreme da Haradinaj govori u Srbiji i kad bi on mogao tako da govori u Prištini. Kod Haradinaja me je odvela moja luda glava, kao što me je i ceo život vodila. Meni pošteni ljudi nisu interesantni. Ja sam odavno želeo da upoznam Haradinaja. Početkom 2000-ih on je napisao neke memoare u kojima je otvoreno ispričao šta su sve radili na Kosovu a nedugo posle 5. oktobra zove Zoran Đinđić i kaže: "Znam da je ovo mešanje u uređivačku politiku, ali ne smeš da objaviš intervju sa Haradinajem“. Ja pojma nemam o čemu se radi, a ispostaviće se da je neki moj novinar je bio kod Haradinaja, a službe bezbednosti su to saznale i dojavile. Haradinaj je tada bio i ministar za ekologiju u tzv. vladi Kosova. Kada se vratio taj moj novinar doneo mi njegovu knjigu sa posvetom. On je samo na osnovu te knjige mogao da odgovara u Hagu jer je u njoj opisao većinu zločina koje su na Kosovu napravili. A od intervuja nije bilo ništa. To me je zaintrigiralo i rekao sam sebi da ću kad-tad sa njim napraviti intervju.

printscreen

Kako kaže, nije verovao da će Haradinaj onako mirno da odgovori na vrlo provokativna pitanja. Rekao sam mu sve ono što se u srpskoj javnosti o njemu misli i govori i on je to stoički podneo.

Na pitanje da li i on Haradinaja smatra zločincem, kaže da ne zna da odogovri na to.

- Svojevremeno sam mislio da je najveći zločinac Miro Barešić, ustaša i čovek koji je ubio jugoslovenskog ambasadora u Švedskoj Vladimira Rolovića. Onda odem kod njega i saznam da je on sin partizanskog borca i nosioca partizanske spomenice. Tad sam shvatio da ustaše više ne postoje osim kao proizvod UDBE, isto kao i četnici.

Na pitanje čime se danas bavi Državna bezbednost, tj. BIA, Marić kaže da ne zna i da misli da to više ne postoji, jer da postoji valjda bi ga zvali da im kaže koju pametnu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija