• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

27.04.2018

08:20

STEFANOVIĆ JASNO PORUČIO: Uhapsićemo Haradinaja ako dođe u Preševo!

Politika

STEFANOVIĆ JASNO PORUČIO: Uhapsićemo Haradinaja ako dođe u Preševo!

Podeli vest

Ministar policije Nebojša Stefanović navodi da će premijer Kosova Ramuš Haradinaj biti uhapšen ako dođe, jer je poternica domaćeg suda za njim i dalje na snazi

- Na snazi je poternica našeg suda za njim i svakako će biti uhapšen ako bude dostupan policiji - rekao je Stefanović za izdanje dnevnog lista Kurir.

Haradinaj je ranije rekao da je spreman da poseti Preševo na poziv lokalnih vlasti, kao i u Medveđu i dodao da se neće kretati ilegalno, već uz dozvolu srpskih vlasti. 

Srbija Haradinaja tereti za ratne zločine tokom oružanog sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine. 

Francuska je po poternici koju je izdala Srbija, 4. januara 2017. uhapsila Haradinaja, ali je Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio krajem aprila prošle godine zahtev Srbije za izručenjem Haradinaja. 

Poternice za Haradinajem i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem koje je raspisala vlasti Srbije, više se ne vide na Interpolu, a Stefanović kaže da su one u bazi Interpola, ali da nisu vidljive. 

Svoj dolazak u Beograd u aprilu 2015. godine najavio je sadašnji predsednik Kosova, a tadašnji ministar spoljnih poslova Hašim Tači. Ministar Stefanović tada je najavio i njegovo hapšenje ako dođe. Tači je na kraju otkazao učešće na skupu na koji je pozvan.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gvozden

pre 5 godina

Daj Bože da dođe u Preševo odmah bi bio lišen slobode.

Maja

pre 5 godina

Ja ne bih, tek toliko da pokažem da smo bolji od njih!

Danka

pre 5 godina

Haradinaj prica price za malu decu, dosadan je kao i nasa opozicija.

Vladimir

pre 5 godina

Haradinej je za nas zločinac, i na našoj poternici je.

srki

pre 5 godina

Istog momenta kad bi ušao u zemlju bi morao biti uhapšen i izveden pred lice pravde

pi

pre 5 godina

Naravno da treba da se uhapsi Haradinej ako dodje u Presevo on je za Srbiju ratni zlocinac.

Miki

pre 5 godina

Samo ostro!On ratni zlocinac koji treba da odgovara za svoja dela!

Petar Pan123

pre 5 godina

Slazem se sa ministrom. Ako su oni mogli naseg Djurica da hapse bez ikakvog smisla i protiv zakona, zasto mi ne mozemo njihove lidere?! Oni su prvi poceli!!!

Maki

pre 5 godina

Potpuno ispravno, slazem se sa ministrom Stefanovićem obzirom da je Srbija demokratska, suverena, samostalna i pravna država i po važećim zakonima i odlukama srpskog pravosudja poternica još uvek stoji za Ramuša Haradinaja i svakako će biti uhapšen ukoliko poseti Preševo.

Zara

pre 5 godina

Ako je crvena poternica i dalje na znaci, treba da bude uhapsen.

Najbolja

pre 5 godina

Istrajati u tome da ako Haradinaj pojavi u Preševu da se odmah i neizostavno uhapsi i pri tome odbije eventualni i svaki ultimatum zapada o njegovom bezuslovnom puštanju,a koji bi sigurno tada usledio po već proverenom scenariju.

Marko

pre 5 godina

Njega treba uhapsiti i bez čekanja da uđe u Srbiju posto je KiM teritorija Srbije!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija