• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

04.05.2018

20:18

SAZNAJEMO! VOJSKA SRBIJE POSTAJE SVE JAČA SILA! Lukašenko nam šalje PVO sisteme, rakete i helikoptere!

Politika

SAZNAJEMO! VOJSKA SRBIJE POSTAJE SVE JAČA SILA! Lukašenko nam šalje PVO sisteme, rakete i helikoptere!

Podeli vest

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko planira da, pored četiri 'miga 29', Srbiji isporuči i PVO sisteme, rakete i helikoptere, saznaje Informer!

Pored četiri 'miga' koji će biti modernizovani po istom principu kao i šest ruskih lovaca koje nam je Rusija donirala krajem 2016. godine, Beograd i Minsk pregovaraju i o isporuci novih sistema protivvazdušne odbrane, raketa za te sisteme, kao i transportnih helikoptera Mi-17.

- Lukašenko je voljan da maksimalno pomogne srpsku vojsku.

Odgovor na provokacije

"Nabavkom helikoptera povećava se sposobnost vojske, koja postaje manje osetljiva na provokacije"

Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS

Pošto je sva vojna tehnika o kojoj se pregovora ruske proizvodnje, tražena je i dobijena dozvola Vladimira Vladimiroviča Putina. Dok su četiri lovca "mig 29" donacija, Lukašenko sada za ostalu vojnu tehniku Srbiji nudi najpovoljnije, specijalne cene, koje su daleko ispod tržišnih - prenosi naš izvor, koji je insistirao na anonimnosti zbog osetljivosti ove teme.

I dok

mojugao

ALEKSANDAR VULIN MINISTAR ODBRANE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispunio je svoje obećanje i moral je vraćen kao funkcija u okviru vojske. Nastavljamo i njenu modernizaciju.

niko u vrhu vlasti nije želeo da komentariše ove navode, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan smatra da smo ruskim i beloruskim avionima ojačali avijaciju.

- Nabavka različitih PVO sistema omogućila bi višeslojnu odbranu, a ako se među njima nađe i moćni S-300, poštovaće nas i najmodernija avijacija NATO. Istovremeno, nabavkom transportnih helikoptera povećava se operativna sposobnost vojske, koja postaje manje osetljiva na eventualna iznenađenja i provokacije - podvlači Karan.

NAJVEĆA ČAST ZA SRBIJU! Vučić zajedno sa Putinom na Paradi pobede polaže venac oslobodiocima!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srdjanmargulan

pre 5 godina

Zašto se ne uvede redovno služenje roka, zar ćemo da se upravljamo po evropskim standardima a oni gledaju samo kako da nas unište da nam napakoste. Pod hitno uvesti redovno služenje vojnog roka i ne slušati EU. <HITNO.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija