• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

05.05.2018

19:41

POPOVIĆ NA PUTINOVOJ INAUGURACIJI: Počastvovan sam što ću prisustvovati ceremoniji u Moskvi!

Politika

POPOVIĆ NA PUTINOVOJ INAUGURACIJI: Počastvovan sam što ću prisustvovati ceremoniji u Moskvi!

Podeli vest

Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, biće uz ambasadora Slavenka Terzića, jedini zvaničnik Republike Srbije na inauguraciji predsednika Rusije Vladimira Putina u ponedeljak 7. maja u Moskvi

- Izuzetno sam počastvovan pozivom da prisustvujem inauguraciji predsednika Putina u Kremlju, jer je veoma važno da neko iz Republike Srbije bude na ovom velikom događaju. Poziv je potvrda da Rusi poštuju Srbiju kao najbližeg partnera, ne samo na Balkanu - kaže za Sputnjik ministar Nenad Popović. 

On ističe da je izuzetno počastvovan pozivom i da nikome u Srbiji nije potrebno posebno objašnjavati koliko je za našu zemlju i za srpski narod značajan izbor Vladimira Putina za još jedan predsednički mandat.

- U današnjim okolnostima sve jačih pritisaka na Srbiju, na državno rukovodstvo da se odreknemo borbe za Kosovo i da odustanemo od zaštite Republike Srpske i generalno Srba u regionu, nikada nam nije bila važnija podrška istinskih, iskrenih prijatelja, a Rusija i predsednik Putin su naši istinski iskreni prijatelji. Ovo ne govorim bez osnova, jer su se ta podrška i prijateljstvo potvrdili u mnogim za nas teškim situacijama - kaže Popović.

On odaje da su se na naš poziv Rusija i predsednik Putin uvek odazivali snažnom i bezuslovno podrškom, pre svega kada je u pitanju Rezolucija 1244, kao i pokušaj da se u UN Srbija optuži za genocid.

Odlazak ministra Popovića u Moskvu ne podrazumeva samo prisustvovanje svečanom činu inauguracije. On za Sputnjik otkriva da je već dogovoren niz sastanaka sa ruskim zvaničnicima koji će se desiti pre, ali i posle svečanog čina u Kremlju. Popović će imati nekoliko radnih sastanaka sa kolegama, ministrima u Vladi Rusije, ali i sa članovima kremaljske administracije, bliskim savetnicima predsednika Putina, a razgovaraće i sa njihovim deputatima u Državnoj dumi i članovima Saveta Federacije.

- Glavna poruka koju ću im preneti je da i predsednik Vučić i cela Republika Srbija snažno podržavaju izvanredne odnose sa Ruskom Federacijom, da smo im zahvalni na njihovoj principijelnoj podršci Kosovu i Metohiji, odnosno teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, i da želimo da imamo najbolju ekonomsku i vojnu saradnju. Siguran sam da su ove poruke koje ću preneti, poruke celog naroda Srbije - ocenjuje ministar Popović.

Komentarišući činjenicu da je pored svih ministara u Vladi Republike Srbije upravo on dobio poziv na ovaj izuzetan događaj, Popović kaže da veruje da su sve njegove kolege koje će ostati u Beogradu srećne što će on imati mogućnost da sa najbližim prijateljima koji nas uvek podržavaju podeli svoje razmišljanja o želji za što boljom ekonomskom, političkom i vojnom saradnjom.

- Sve građane Republike Srbije, članove Vlade, a posebno predsednika Vučića u Moskvi uvek dočekuju najtoplije, kao goste koje najviše žele da vide na takvim događajima. Siguran sam da će moj odlazak na inauguraciju i dolazak predsednika Vučića 9. maja na veliki dan, Dan pobede, doprineti još boljim i jačim vezama između dva najbliža naroda u Evropi, između ruskog i srpskog naroda -  kaže Popović.

Dodaje da je posebna čast za Srbiju što će i predsednik Vučić biti na Paradi pobede, da je pozvan i na sam čin inauguracije, ali da mu neće prisustvovati zbog ranije ugovorenih obaveza. Ovaj poziv takođe potvrđuje u kojoj meri i Rusija i predsednik Putin poštuju doslednu i nezavisnu politiku Republike Srbije, kaže ministar.

- I pored ogromnih pritisaka, Srbija je odbila da uvede sankcije Rusiji, kada je skoro cela Evropa to uradila. Činimo sve da ojačamo partnerstvo dveju država, a sve u najboljem interesu naših građana. Poseta predsednika Vučića i sastanak sa predsednikom Putinom biće još jedan važan doprinos našoj ukupnoj saradnji, ali ekonomskom i vojnom jačanju Srbije - zaključuje Popović.

VELIKA ČAST: Ministar Popović na Putinovoj inauguraciji 7.maja




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija