• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.05.2018

11:44

BESMRTNI PUK i ovog 9. maja u Beogradu!

Politika

BESMRTNI PUK i ovog 9. maja u Beogradu!

Podeli vest

Tradicionalna godišnja internacionalna manifestacija "Besmrtni puk" biće održana 9. maja na Dan pobede u Beogradu, treći put zaredom

Marš Besmrtnog puka počeće u 17 časova ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda gde je u 16.30 dogovoreno okupljanje učesnika.

Marš će se kretati Ruzveltovom i Bulevarom Kralja Aleksandra do Skupštine grada Beograda, ispred koje će u 17.30 sati biti održan svečani koncert na kojem će nastupiti poznati vokalni i dramski umetnici iz Srbije i Rusije

Nakon toga biće održana i projekcija filma "Sobibor", navodi se u saopštenju Fondacije Besmrtni puk.

Manifestaciju organizuju Fondacija Besmrtni puk, Fond jedinstva pravoslavnih naroda i Udruženje "Memorijal" uz podršku Ambasade Rusije i Ruskog doma, kao i uz partnerstvo Grada Beograda, a uz pomoć mnogobrojnih udruženja i medijskih kuća kojima su bliske vrednosti slobodarstva i antifašizma.

Ovaj marš potekao je iz Rusije, gde je 2011. godine ulicama ruskog grada Tomska marširalo pet hiljada ljudi noseći portrete svojih predaka koji su stradali u Drugom svetskom ratu, a pre tri godine učestvovao je i predsednik Rusije Vladimir Putin koji je nosio sliku svog oca.

Prošle godine ova manifestacija je održana u oko 40 zemalja sveta uključujući SAD, Nemačku, Veliku Britaniju, Francusku, Austriju, Italiju, Kinu i mnoge druge države.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija