• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Alo

07.05.2018

21:18

PROMENE U VLADI SRBIJE: Ministar finansija Dušan Vujović PODNEO OSTAVKU!

Politika

PROMENE U VLADI SRBIJE: Ministar finansija Dušan Vujović PODNEO OSTAVKU!

Podeli vest

Ministar finansija Dušan Vujović podneo je danas ostavku na tu funkciju

Vujović je odlučio da se sa mesta ministra finansija u Vladi Srbije povuče iz, kako je naveo u pisanoj ostavci koju je dostavio premijerki Ani Brnabić, ličnih razloga.

On je, takođe, u ostavci nveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji".

 - Mislim da je u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi- naveo je Vujović u pismu ostavke.

Iako je naglasio da je ostavka neopoziva, on je istakao da će uvek biti tu za eventuelnu savetodavnu pomoć, navodi "Blic", dodajući da bi informacija o ostavci trebalo da bude ozvaničena u utorak.. 
- Spreman sam da u savetodavnom statusu aktivno pomažem timu u Vladi i Ministarstvu finansija da uspešno nastavi započete reforme i procese evropintegracija - poručio je Vuković i zamolio predsednicu vlade da ostavku prosledi Narodnoj skupštini na usvajanje. 

"Blic" primećuje da je Vujović ostavku podneo tačno na četvrtu godišnjicu svog mandata. 

- Danas se navršava tačno četiri godine od mog prvog imenovanja za ministra u Vladi Srbije. Iako su u međuvremenu još dva puta imenovane vlade, ja ovaj period smatram kontinuitetom u ostvarivanju programa reformi, koji je definisan 2014. godine - naveo je u pismu Vujović. 

Podsetio je i na rezultate koje je država, odnosno njegov resor, ostvarila u prethodnom periodu. 

- U vreme mog mandata ostvareni su merljivi rezultati, koji uključuju makroekonomsku stabilizaciju, fiskalnu konsoliaciju i definisanje strukturnih reformi neophodnih da se ovi rezultati, priznati u zemlji i u inostranstvu, trajno održe- istakao je Vujović. 

BRNABIĆ: O rekonstrukciji vlade prvenstveno sa Vučićem!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija