• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.06.2018

11:05

POPOVIĆ SA ČEPURINOM: U Sankt Peterburgu​​ postignuti izvanredni dogovori

Politika

POPOVIĆ SA ČEPURINOM: U Sankt Peterburgu​​ postignuti izvanredni dogovori

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa ambasadorom Rusije u Srbiji, Aleksandrom Čepurinom, i tom prilikom istakao da su za Srbiju postignuti izvanredni dogovori tokom trajanja Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu

Popović se tokom Foruma sastao sa potpredsednicima nove Vlade Ruske Federacije, Maksimom Akimovim i Vitalijem Mutkom, ministrom privrede i trgovine, Denisom Manturovim, ministrom ekonomskog razvoja, Maksimom Oreškinom, ministrom poljoprivrede, Dmitrijem Patruševim, kao i ministrom finansija i potpredsednikom Vlade RF, Antonom Siluanovim. 

- Svi ruski ministri sa kojima sam razgovarao izrazili su maksimalnu spremnost da u toku svog mandata razvijaju najbolje odnose sa Srbijom. U narednom periodu radićemo na konkretizaciji postignutih dogovora od kojih će korist imati svi građani Srbije - rekao je Popović.

 Nenad Popović sa Čepurinominformer.rs

Nenad Popović sa Čepurinom

On je naglasio da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, istakavši da srpski privrednici praktično sve što proizvedu mogu da izvezu u Rusiju bez carina. 

- To je privilegija koju nema nijedna država u Evropi i velika šansa za rast našeg izvoza i otvaranje novih radnih mesta - rekao je Popović. 
Popović je istakao da postoji ogroman potencijal za saradnju Srbije i Rusije u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, koje su, prema njegovim rečima, bile jedne od glavnih tema Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu. 

- Ruski predsednik Putin, predsednik Francuske Makron, kao i premijer Japana, Šinzo Abe, posvetili su najmanje trećinu svojih govora na plenarnoj sednici inovacijama i digitalnoj ekonomiji. Pametni gradovi, inovacije u mobilnosti, novi materijali, IT u poljoprivredi i industriji, robotika, to su nova polja saradnje između država. Tu vidim mesto i za Srbiju u budućnosti - naveo je Popović.

 Nenad Popović informer.rs

Nenad Popović

 On je ocenio da politički odnosi između Srbije i Rusije nikada nisu bili na višem nivou, istakavši da je Srbija zahvalna Rusiji i predsedniku Putinu na podršci u očuvanju njenih ključnih nacionalnih interesa po pitanju Kosova i Republike Srpske. 

Ambasador Čepurin je istakao zadovoljstvo zbog uspešnih sastanaka koje su predstavnici Vlade Republike Srbije održali sa ruskim kolegama u Sankt Peterburgu, izrazivši nadu da će ti sastanci u najskorijem roku doneti konkretnu korist za dve države.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija