• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2018

09:07

USKORO 130km/h! Do nedelje zamena svih tabli na autoputu!

Politika

USKORO 130km/h! Do nedelje zamena svih tabli na autoputu!

Podeli vest

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Koridor 10 biti gotov do jeseni, a da do kraja godine očekuje da protok vozila tim Koridorom bude 52 miliona

Ona je gostujući na RTS-u kazala i da su table sa dozvoljenom brzinom od 130 kilometara na čas zamenjene na jednom delu Koridora 10 i da vozači vode računa, kao i da će do nedelje biti zamenjene sve table.

- Do nedelje će biti zamenjene sve table, ali apel vozačima je da vode računa i da se pridržavaju svih znakova - rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, veću brzinu na auto-putu omogućava kvalitetno urađen Koridor 10.

- To je kvalitetan i održavan auto-put na kojem imamo sve i zato možemo da pričamo o dodatnoj brzini od 130 kilometara na čas - rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da se do kraja godine očekuje protok 52 miliona vozila Koridorom 10.

- Imali smo 2014. godine protok od 34 miliona vozila Koridorom 10, a do kraja godine očekujemo da protok bude 52 miliona. To za nas znači otvarnaje novih fabrika, restorana, pumpi. Srbija je najbrža tura između Istoka i Zapada - rekla je ministarka i dodala da će Koridor 10 biti završen na jesen.

Ona je istakla i da se danas obavlja priprema za asfaltiranje u Sićevačkoj klisuri koje će početi u utorak, ali i da očekuje da će do kraja godine biti puštena doenica Koridora 11 od Obrenovca do Preljina u dužini od 102 kilometara.

Prema njenim rečima, očekuje se i da na samitu 16 plus 1 u julu u Sofiji bude potpisan ugovor o finansiranju deonice od Preljina do Požege, koja je važna za povezivanje sa BiH.

kako je rekla, radovi na toj deonici trebalo bi da počnu u martu 2019. godine, dok je rok za završetak radova dve godine.

- Ono što sledeće godine počinjemo je izgradnja auto-puta od Niša do Prištine, deonica posebno važna za Srbiju je Niš-Pločnik. Mi smo sve spremili i razlika kako se radilo ranije i sada je da ne potpisujemo nijedan ugovor dok sve ne završimo - rekla je Mihajlović.

Govoreći o izgradnji pruge Beograd - Budimpešta, Mihajlović je rekla da očekuje da će prve dve deonice te pruge biti gotove kroz dve godine.

- U julu, 6.ili 7. biće potpisan treći komercijalni ugovor od 940 miliona evra za deonicu od Novog Sada do Subotice. Deonicu od Stare Pazove do Novog Sada obilazim sutra i očekujem da prve dve deonice budu završene kroz dve godine - rekla je ministarka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija