• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.06.2018

13:10

RASULO U PRIŠTINI! Tači ide sam u Brisel, njegovi ga ostavili na cedilu!

Politika

RASULO U PRIŠTINI! Tači ide sam u Brisel, njegovi ga ostavili na cedilu!

Podeli vest

Kosovska opozicija odbila je poziv predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da učestvuje u nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa sa Beogradom i nastavlja da mu osporava pravo da on vodi predstojeću rundu, u nedelju u Briselu, jer za to, kako kažu, nema saglasnost parlamenta

Hašim Tači je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, uoči nastavka dijaloga sa Beogradom, rekao da on kao predsednik ima mandat i ustavnu obavezu da predstavlja "državu Kosovo na međunarodnoj sceni i da vodi dijalog sa severnim susedom do kraja", preneo je portal Koha.net.

Ovaj medij piše da će Tači u Brisel putovati sam, jer ni nakon godinu dana nije uspeo da formira radnu grupu za dijalog, pošto opozicija odbija da prihvati da on bude "glavni pregovarač".

Opozicija i kosovske nevladine organizacije smatraju da je "vrlo opasno" da samo Tači predstavlja Prištinu u završnoj fazi dijaloga sa Beogradom.

Kako objašnjavaju, ako bude postignut bilo kakav dogovor on neće moći da bude ratifikovan u parlamentu, bez širokog političkog konsenzusa političkih partija.

Portal podseća da je za ratifikaciju bilo kojeg "međunarodnog sporazuma" u kosovskom parlamentu potrebna dvotrećinska većina, odnosno 80 poslaničkih glasova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caslav

pre 5 godina

šiptarska ujdurma, on bi da dogovori neki kompromis a eto narod mu neda,..

milena

pre 5 godina

Nesto se dogadja sto ce mozda sve promeniti u nasu korist.

Veseljko

pre 5 godina

Tači ne želi svedoke u Briselu koji će potvditi da nije bilo kompromisa sa albanske strane.

Djole

pre 5 godina

Oni su jedno pleme koje ne ume da funkcionise bez velikog brata

Tasa

pre 5 godina

Kakvo rasulo od predtsvnika iz Pristine. Godinu dana ne mogu da se dogovore ko ce da ide na pregovore sa Srbijom, i naravno Taci odluci on ce sam.

mala

pre 5 godina

Tacija stite ameri, tako da neverujem da je bas toliko Pristina u rasulu.

hamekame

pre 5 godina

Oni su protiv Tačija jer bi on trebalo da vrši pregovore sa nama.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Где је обећани суд за РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ УЋК......? То више нико и не пита...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija