• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2018

08:30

DAČIĆ: Još desetak država preispituje stav o KiM!

Politika

DAČIĆ: Još desetak država preispituje stav o KiM!

Podeli vest

Nakon najnovije odluke o povlačenju priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova koju je donela Liberija, šef srpske diplomatije Ivica Dačić za "Večernje novosti" kaže da je to povlačenje priznavanja samo jedno u nizu i da još desetak država preispituje svoje odluke

- Barem desetak država trenutno vaga stav o KiM. Mnogo je zemalja priznalo Kosovo ne raspolažući pravim informacijama, i sada, kad vide kako zaista stoje stvari, preispituju odluke. Zato imamo razloga da verujemo da će broj priznavanja pasti ispod 100, a tada tzv. Kosovo može samo da sanja da će postati deo međunarodnih organizacija - kaže Dačić.

Za prijem nove članice u Interpol, organizaciju čiji prag će Priština pokušava da pređe ove jeseni, neophodna je dvotrećinska većina glasalih, a od prošle godine, kad su primljeni Palestina i Solomonska ostrva, Interpol ima 192 članice, navodi list.

Zbog toga je za Beograd prioritet da u naredna četiri meseca, do zasedanja Generalne skupštine Interpola, umanji broj sigurnih glasova za tzv. Kosovo, pišu "Novosti".

Početkom ove godine pominjala se mogućnost da i Egipat preinači svoju odlluku u vezi s Kosovom, što bi bilo veoma značajno zbog uticaja koji ova arapska država ima, navodi list.

Pre Liberije, odluke o priznavanju tzv. Kosova povukle su Sao Tome i Principe, a usledile su odluke Surinama, Gvineje Bisao i Burundija.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krma

pre 5 godina

DACICU NE HVALISE O POVLACENJE PRIZNAVANJE .TISI NAAJ VECI KRIVAC STO SAD PLACEMO NA SVE STRANE DANAM POMOGNU DA PRODAMO NASE PROIZVODE.KOSOVI.ZATVORICEMO IOVAKO POLA VEC ZATVORENE NASE FABRIKE

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija