• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.07.2018

18:06

(FOTO) RAZGOVORI O BILATERALNIM ODNOSIMA! Brnabić i Porošenko o razvoju političkih i ekonomskih odnosa

Politika

(FOTO) RAZGOVORI O BILATERALNIM ODNOSIMA! Brnabić i Porošenko o razvoju političkih i ekonomskih odnosa

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, sa kojim je razgovarala o daljem razvoju političkog dijaloga, ekonomske saradnje i ukupnih bilateralnih odnosa

Premijerka Brnabić je rekla da Srbija očekuje nastavak institucionalne ekonomske saradnje sa Ukrajinom kroz rad zajedničke Međuvladine komisije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, kao i predlog ukrajinske strane za termin narednog zasedanja te komisije, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Uvereni smo da je u obostranom interesu potpisivanje bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini, rekla je predsednica srpske vlade i u prilog tome navela da je u protekle dve godine uočen blagi rast robne razmene u odnosu na prethodni period stagnacije. 

Tanjug

U 2017. godini robna razmena iznosila je oko 316 miliona evra, a za prva četiri meseca ove godine oko 134 miliona evra, navela je Brnabić.

Govoreći o oblastima u kojima postoji mogućnost saradnje, premijerka je navela poljoprivredu, prehrambenu i laku industriju, energetiku, kao i poboljšanje turističke ponude, dok sa ukrajinske strane postoji naglašeni interes za uspostavljanje direktne avionske linije na relaciji Kijev-Beograd tokom cele godine.

Premijerka je predsedniku Porošenku zahvalila na principijelnoj podršci njegove zemlje u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. 

Brnabić očekuje da će Ukrajina nastaviti da podržava napore Srbije u protivljenju namerama Prištine za učlanjenje u međunarodne organizacije kao što su Interpol, Unesko i drugo.

Tanjug

Ona je upoznala ukrajinskog predsednika i sa evropskim integracijama Srbije, zahvalila mu je na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji na tom putu i istakla da je punopravno članstvo u EU apsolutni spoljnopolitički prioritet zemlje.

Brnabić je rekla i da nastavak Briselskog dijaloga Srbija vidi kao način za pronalaženje kompromisnog rešenja Beograda i Prištine. 

Premijerka je ponovila da je Srbija posvećena implementaciji dogovorenog u okviru dijaloga, ali i da očekuje da druga strana takođe primeni ono što je u Briselu potpisano.

(FOTO) GOJKOVIĆ I POROŠENKO: Evrointegracije predstavljaju zajednički prioritet Srbije i Ukrajine

VUČIĆ I POROŠENKO: Počela nova era odnosa Srbije i Ukrajine!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Veliko unapredjenje politickih i ekonomskih odnosa nase zemlje sa Ukrainom.

Nikola

pre 5 godina

Ovo je odlična prilika da se učvrste politički i ekonomski odnosi Srbije i Ukrajne.

mina

pre 5 godina

Moramo se potruditi da odnosi i saradnja budu još bolji

Nena

pre 5 godina

Jacanje i nastavak institucijonalne saradnje je od obostranog interesa...

Nena

pre 5 godina

Ima jos mnogo prostora za jos vecu i jacu saradnju izmedju drzava...

Nikola N

pre 5 godina

Bilateralna saradnja i trgovinska razmena ce uticati na razvoj privrede.

Bin

pre 5 godina

Srbija radi sve na jacanju politickih i ekonomskih odnosa.

Vesna

pre 5 godina

Verujem da cemo saradnju sa Ukrajinom postepeno dovesti na visi nivo.

Ana

pre 5 godina

Radujemo se budućoj,uspešnoj saradnji. Sve govori tome u prilog.

Danijela

pre 5 godina

Nadam se da ce se saradnja nasih zemalja poboljsati.

kaktus037

pre 5 godina

Premijerka je predsedniku Porošenku zahvalila na principijelnoj podršci njegove zemlje u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ljiljana

pre 5 godina

Jačanje i nastavak institucionalne saradnje je od obostranog interesa.

aca

pre 5 godina

Cilj ove posete je da se ojacaju bilateralni odnosi sa Ukrajinom!

kalina

pre 5 godina

Izmedju Srbije i Ukrajine se moze primetiti veliki napredak u ekonomskim odnosima

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija