• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.07.2018

13:00

ÐURIĆ: Organizovana kampanja nasilja nad Srbima!

Politika

ÐURIĆ: Organizovana kampanja nasilja nad Srbima!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić najoštrije je osudio jutrošnji napad na srpske mladiće u selu Prilužje kod Vučitrna i zatražio od nadležnih organa i međunarodne zajednice da u najhitnijem roku pronađu počinioce i spreče dalju eskalaciju nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji

- Nakon nedavnog ranjavanja Aleksandra Jeftića u Suvom Dolu i jutrošnjeg ranjavanja srpskog mladića u Prilužju sasvim je jasno da je u toku organizovana kampanja nasilja nad Srbima u pokrajini, i da je neophodno preduzeti najodlučnije mere kako bi se sprečilo da ekstremisti ugroze godinama građen mir - naveo je Ðurić u saopštenju.

On je istakao da privremene institucije samouprave u Prištini moraju da se, ukoliko ne žele nekontrolisanu eskalaciju nasilja na Kosovu i Metohiji, jasno ograde od brutalnih i podmuklih etnički motivisanih napada na Srbe i da angažuju sve kapacitete kako bi zločinci bili privedeni pravdi.

- Očigledno protivnici mira i suživota na Kosovu i Metohiji na ovaj način nastoje da potkopaju nastojanja da se problemi na terenu rešavaju mirnim sredstvima i dijalogom i da kod Srba u pokrajini izazovu strah i nemir - ocenio je Ðurić.

Prema njegovim rečima, jutrošnji napad je još jedna potvrda neuspeha dela međunarodne zajednice da gotovo dve decenije od završetka ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji uspostavi vladavinu zakona i uslove za siguran i dostojanstven život srpskog naroda. Mladić srpske nacionalnosti izboden je jutros nožem u Prilužju, srpskom selu u opštini Vučitrn.

On je zadobio više uboda u predelu obe strane grudnog koša i leđa, a kako navode mediji, napadači su pokušali da napadnu i njegovog brata koristeci "neku vrstu spreja".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola N

pre 5 godina

Kosovski albanci konstantno zastrasuju i napdaju Srbe na kosovu.

Tina

pre 5 godina

Kada ce Albanci poceti da se pridrzavaju dogovora u Briselu??Zasto sada ne reaguje neka medjunarodna zajednica??

Anabell

pre 5 godina

Nasilje se ne sme tolerisati,moramo naci nacin da pojacamo bezbednost Srba na KIM,nadam se da ce bahati Albanci biti kaznjeni za divljacko ponasanje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija