• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rtrs

18.07.2018

19:59

LAZANSKI O ULASKU BOSNE U NATO: Nema tajne, krajnji cilj približavanja Sarajeva Alijansi je UDAR NA SRPSKU!

Politika

LAZANSKI O ULASKU BOSNE U NATO: Nema tajne, krajnji cilj približavanja Sarajeva Alijansi je UDAR NA SRPSKU!

Podeli vest

Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski ocenio je da je pozadina bošnjačkih težnji za ulazak u NATO pokušaj da članstvom u toj alijansi ostvare ono što nisu tokom rata, a to je unitarizacija BiH i svođenje Republike Srpske na „banjalučki kanton“

– Sarajevo smatra da bi ulaskom u NATO trajno cementiralo granice BiH u smislu nemogućnosti odluke srpskog naroda u budućnosti na bilo kakvu vrstu samostalnosti, jer se onda kao članica NATO-a uvek možete pozvati na kolektivnu bezbednost. To je tajna i to je krajnji cilj ulaska u NATO – rekao je Lazanski Srni.

Reagujući na izjavu predsedavajućeg Saveta ministara Denisa Zvizdića da očekuje da će BiH do kraja godine aktivirati Akcioni plan za članstvo u NATO, Lazanski je ukazao na činjenicu da BiH ne može ući u NATO bez saglasnosti Banjaluke, koja svoj stav o tome temelji na stavu zvaničnog Beograda.

– Republika Srpska će slediti stavove Beograda po pitanju ulaska u NATO. Zvizdić može da tvrdi da će do kraja godine biti aktiviran i plan za ulazak BiH u novu galaksiju Mlečnog puta, ali to su želje i to ništa ne znači u smislu nekih konkretnih poteza za ulazak u NATO – ocenio je Lazanski.

fotomontaža


Prema njegovim rečima, time se pokušava kupiti naklonost Zapada pred predstojeće izbore u BiH, ali će svaka stranka iz Republike Srpske, ukoliko se izjasni za ulazak ili približavanje alijansi, izgubiti glasačko telo.

– Glasačko telo u Republici Srpskoj nije za ulazak u NATO zbog onoga što se desilo i zbog stava Srbije. Meni ta izjava gospodina Zvizdića ništa ne znači. Ni on, ni član Predsedništva BiH iz redova bošnjačkog naroda nemaju ingerenciju da samo svojom odlukom uvuku BiH u NATO. Sada je odgovornost na srpskom članu Predsedništva BiH da on kaže šta ima povodom toga, mada su predstojeći izbori relativno blizu, pa se čuvaju – rekao je Lazanski.

On je dodao da BiH kroz proces ulaska u NATO želi pre svega rešiti pitanje knjiženja vojne imovine u svom interesu.

– Ako vi uknjižite na Sarajevo vojne poligone koji se nalaze na prostorima Republike Srpske onda to više nije 49 odsto teritorije Srpske nego je manje. Tako kradete Republici Srpskoj teritoriju i to je jasno. Sve što bošnjačka strana nije uspela tokom rata misle da će ostvariti u okviru procesa približavanja NATO-u – rekao je Lazanski.

Reuters/fotomontaža

On je pojasnio da Bošnjaci smatraju da će, ako uđu u NATO, onemogućiti bilo kakav referendum o odvajanju Srpske.

Lazanski smatra da bošnjačkim političarima nije stalo da igraju neku vojnu ulogu u NATO-u, već to rade zato što znaju da će ih sa takvim stavovima podržati za ostanak na vlasti, a sa druge strane imaju zaštitu od bilo kakvih ideja Republike Srpske da se osamostali.

LAZANSKI: Kako Putin ozbiljno da razgovara sa Trampom posle svih njegovih bisera?

NATO NAMERIO DA PONIZI SRBIJU: Najpre će nas uvući u svoje redove, a onda prisliti da šaljemo vojsku na Ruse i u KFOR DA BRANIMO NEZAVISNO KOSOVO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gosi

pre 5 godina

Za to ne brinem. To ce sve da sedi tata Putin. On je jasno rekao da se Srpska ne dira i da ce je braniti kao svoju teritoriju.Njegova rec vredi.

baki

pre 5 godina

svako gleda svoj interes pa i bosnjaci i nas da nisu bombardovali bilo bi dobro da smo u taj savez.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija