• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2018

19:35

ZUKORLIĆ RASTURIO UGLJANINA: Suljo ruši Srbiju samo da bi profitrao, a PLAŠI SE I DA ĆE PUĆI NA IZORIMA!

Politika

ZUKORLIĆ RASTURIO UGLJANINA: Suljo ruši Srbiju samo da bi profitrao, a PLAŠI SE I DA ĆE PUĆI NA IZORIMA!

Podeli vest

Aktuelni predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin je zabrinut da će izgubiti predstojeće izbore za to veće, pa u dosluhu sa pojedinim spoljnim i domaćim političkim faktorima, računa da bi radikalizacijom stanja mogao stranački i uskointeresno da profitira, izjavio je narodni poslanik i lider BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić

Komentarišući poslednje izjave i stavove Ugljanina, koji je i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Zukorlić kaže da su to, zapravo, cehovi koje Ugljanin ispostavlja nakon sto ga osam poslednjih godina ova i prethodne vlasti, kako ističe, nezakonito drže na čelu Bošnjackog nacionalnog veća. 

U pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, Zukorlić podseća da je još 2010. bivša vlast Borisa Tadićeva, kako kaže, nezakonito poništila rezultate izbora i dozvolila Ugljaninu da kroz nepostojeću formu tehničkog mandata kontroliše BNV četiri godine. Četiri godine kasnije, 2014, Ugljaninova stranka je, navodi Zukorlić, masovno pokrala izbore a iz Tutina su dostavljeni video dokazi krađe koje je, uprkos tome, RIK priznala i predsedniku SDA omogućila još jedan mandat zloupotrebe Veća.

- Ovo sada je rezultat dogovora Ugljanina i (Rasima) Ljajića da prvi regrutuje tzv patriotske odnosno anti srpske glasove a drugi prosrpske za pretstojeće izbore za nacionalne savete - naveo je Zukorlić.

VLADA U PODGORICI ODGOVORILA PATRIJARHU IRINEJU: Stavovi poglavara SPC govore u stvari o ONOME KOJI IH JE IZREKAO

Govoreći o o izjavama Ugljanina na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zukorlić kaže da su one u suprotnosti sa činjenicom da je njegova stranka otvoreno podržala Vučića na prošlim izborima posebno u opštinsma Tutin i Sjenica gde SDA amostalno kontroliše vlast darujući mu više od 65 odsto glasova u tim opštinama.

Osim toga, naveo je Zukorlić, Ugljaninova SDA je sa SNS-om u koaliciji u svim opštinama Sandžaka osim u Novoj Varoši. 

- Sledom strateškog partnerstva Ugljanina i Ljajića dva visoka funkcionera SDA S. Mahmutović i B. Omeragić imenovani su na mesta državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, odnosno savetnika ministra trgovine turizma i telekomunikacija a nedavno je u Tutinu imenovan direktor Tehničke škole iz SDA uz podršku tamošnjeg SNS - kaže Zukorlić.

UGLJANIN BRUTALNO NAPAO VUČIĆA: Ako se Bošnjacima nešto desi on će biti odgovorni kao i za Srebrenicu!

A što se Ugljaninovih optužbi na njegov račun tiče, Zukorlić kaže da ih razume kao posledicu njegovog ličnog iskustva i odnosa prema vlastima u Beogradu dok je lider SDA bio na poziciji ministra. 

Tada je, podseća Zukorlić, Ugljanin bespogovorno izrvršavao volju (Vojislava) Koštunice a potom Tadića hvaleći Srbiju kao zemlju blagostanja za Bošnjake odričući se autonomije i vrlo retko pominjući Sandžak. 

Tada je Ugljanin u savezu sa Koštunicom, uz pomoć policije i drugih organa vlasti udario na jedinstvo Islamske zajednice preotevši dvadesetak dzamija, oskrnavio ovu versku zajednicu i naneo nesagledivu štetu muslimanima.

- A tokom najžesaće agresije na ovu versku zajednicu 2010. Ugljanin je uručio priznanje Tadiću za navodni doprinos afirmaciji prava Bošnjaka u Srbiji - istakao je Zukorlić podsetivši na ponašanje Ugljanina u poslednjh osam godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Naravno da će pući na izborima.Posle ovakvog ponašanja sigurno!

Ilija

pre 5 godina

Suljo nema sanse na sledecim izborima. Ljudi su se opametili. Ne zeli niko vise da podrzava ovakve ekstremiste, koji gradjanima nude svadje, ratove i losu buducnost.

loki

pre 5 godina

Suljeman Ugljanin odavno nema nikakve šanse na bilo kakvim izborima. On je politička prošlost.

Branko

pre 5 godina

Pa za predsednicke izbore je kod njega bio Sasa Jankovic, valda je trazio od Sulje pomoc ili ortakluk posto obojica tade protiviv ,"" SVAKI SVOG NARODA I SVOJE DRZAVE, SULJO MAKAR IMA REZEVNU A JANKOVIC IMA ZENU KOJA MU VODI POKRET""!!!!???????

Eskim

pre 5 godina

Muamer Zukorlic je potpuno u pravu. Ugljanin sve radi samo zbog para. Dok je dobijao platu iz Beograda, sve je bilo u redu. Ugljanin skuplja politicke poene na najjadniji moguci nacin.

Ena

pre 5 godina

Ugljanin je jedna beskrupulozna individua puna mrznje, a na sve jos i pohlepna. Takvi se nazivaju ljudsko dno.

Savic

pre 5 godina

Suljo je kad god oseti da gubi izbore (osim kad je bio na vlasti) negodovao vladajucu vlast. Sramno je sta covek izjavljuje i koje nesitine siri. Pazar se iz dana u dan sve vise izgradjuje, sve je lepsi i lepsi. Normalizovana je voda za pice -nema vise restrikcija, izgradjen je prelepi atletski sstadion, dijagnosticki centar, prostorije za hitnu pomoc, stotine ulica asfaltirano i mnogo toga sve zahvaljujuci nekada premijeru a sada predsedniku Vucicu.

Petar Pan123

pre 5 godina

Ugljanin je covek koristi i spreman je na sve, cak i da rusi ustavni poredak Srbije

Zoran

pre 5 godina

Ovog puta Muamer Zukorlić je potpuno u pravu. Zaista neprimerene izjave Ugljanina.

Nenad

pre 5 godina

Izvesno je da na izborima nece nista uraditi,jer nema Tadica da mu namesta iste.

Maja

pre 5 godina

Ugljanin je navikao da malverzacijom i spletkama dobije glasove,ali posto iza sebe sad nema Tadica,onda zna da je pukao.

Ivana

pre 5 godina

Ugljanin je jedna umisljena zla osoba, koja se prodaje za lovu. Gori je od prodavacica ljubavi

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija