• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.07.2018

10:50

KOLINDA U JASENOVCU HTELA DA PREKROJI ISTORIJU! Temelj savremene Hrvatske je antisrpstvo i obnovljena ustaška ideologija

Politika

KOLINDA U JASENOVCU HTELA DA PREKROJI ISTORIJU! Temelj savremene Hrvatske je antisrpstvo i obnovljena ustaška ideologija

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović tokom posete Spomen području Jasenovac, zajedno sa izraelskim predsednikom Ruvenom Rivlinom, izrekla više neistina čiji je cilj prekrajanje istorije iz vremena Drugog svetskog rata.

Povodom njene izjave da je ustaški režim doneo u jednakoj meri strašna stradanja Jevrejima, ali i Srbima, Romima i Hrvatima, Linta navodi da je u zločinačkoj tvorevini NDH izvršen nezapamćen genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima a nad Hrvatima nije jer su masovno podržali osnivanje NDH. 

USTAŠKOM LUDILU NEMA KRAJA: Na godišnjicu Oluje Dalić igra utakmicu sa braniteljima, KOLINDA ODLIKUJE RATNE ZLOČINCE GOTOVINU I MARKAČA!

- Stalna muzejska postavka u Spomen području Jasenovac prikazuje lažnu sliku nekadašnje fabrike smrti, a ne prikazuje masovni zločin koji su ustaše počinile nad Srbima, Romima i Jevrejima na najsvirepije načine - navodi Linta. 
Komentarišući njenu izjavu da su se ustaškom režimu tobože suprostavili mnogi Hrvati čime su Hrvatsku svrstali na ispravnu stranu istorije, Linta kaže da su, prema podacima istoričara uoči kapitulacije Italije u jesen 1943. godine, Srbi činili značajnu većinu u partizanskim jedinicama. 

VRHUNSKI BEZOBRAZLUK! Kolinda u Jasenovcu pričala o hrvatskim žrtvama i "srpskoj agresiji"?!?


Grabar Kitarović je na licemeran način pokušala da stavi znak jednakosti između fabrike smrti Jasenovac i zloglasne NDH sa građanskim ratom u Hrvatskoj tokom devedesetih godina prošlog veka, ponovivši besmislenu tvrdnju da je Hrvatska tokom devedesetih godina bila izložena agresiji, kaže on.
Linta kaže i da iako u Ustavu Hrvatske piše da je njen temelj antifašizam, u stvarnosti antifašizam je mrtvo slovo na papiru.

- Temelj savremene Hrvatske je antisrpstvo i obnovljena ustaška ideologija - zaključio je on.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Mozda su male i sitne" ALI SU KONSTANTNE, SKORO SVAKODNEVNE U SVIM SFERAMA NJIHOVOG ZIVOTA" to se svodi na " M R Z NJ U" ??????????????

pop

pre 5 godina

Te njene male i velike provokacije je nevode nikuda,

Pera

pre 5 godina

Zna je ona odlicno nego se pravi da je ne zna. Pravi se luda.

Dragan R

pre 5 godina

Temelj Hrvatske je uvek bilo antisrpstvo i ideologija ustaštva, nikad to nije obnovljeno, već je samo jedno vreme bilo na stendbaju.

sasa

pre 5 godina

Samo neka se pravi luda, misli da su Jevreji budale i da ne znaju istoriju, udaviće se u svom zlu. Znaju Jevreji i ko su Srbi a ko Hrvati, da su Srbi zajedno sa Jevrejima delili i dobro i zlo, ova Kolindina proustaška predstava neće proći.

Bojan

pre 5 godina

Ceo svet zna da ste najveći zločinci koji postoje na planeti zemlji.

Alhemičar

pre 5 godina

Niakda neće moći da prekrajaju istoriju , u Jasenovcu se desio genocid.

Kosovka

pre 5 godina

Zna Kolinda sve i ponosi se Ustaškom istorijom koja i danas zivi i to nenormalno, a Svet ćuti. Samo, Bog sudi po pravdi-sporo, ali dostižno... Lepa mena, a puno zla i zlobe. Jedna isfrustrirana i nacija...

Patriota

pre 5 godina

Jedini narod na svetu koji je imao logor za DECU!!!! ALO, ZA DECU BOLESNICI KATOLICKI!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija