• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.07.2018

17:00

(AUDIO) EVO KO JE USTVARI IGUMAN SAVA JANJIĆ I ŠTA JE GOVORIO O KOSOVU: Da sam Albanac i ja bih bio za nezavisnost!

Politika

(AUDIO) EVO KO JE USTVARI IGUMAN SAVA JANJIĆ I ŠTA JE GOVORIO O KOSOVU: Da sam Albanac i ja bih bio za nezavisnost!

Podeli vest

Daće Bog da iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić dočeka bolje dane na svekoliko raspetom srpskom Kosovu i Metohiji, daće, ali kad bude, onda će to biti zahvaljujući naporima države Srbije, a ne sumnjivih šiptarskih prijatelja, sa kojima Sava, a to i ne krije, itekako sarađuje

U danima kad država Srbija i njeno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastoje da otpetljaju, decenijama petljan, Grodijev čvor u koji je sapeto srpsko Kosovo i Metohija, sveštenstvo koje se poodavno odomaćilo sa raznim Haradinaijma, Tačijima i Veselijima, ne deli sa zadovoljstvom to ideju.

Naprotiv, predvođeni vladikom Teodosijem i Igumanom manastira Visoki Dečani Savom Janjićem, reklo bi se žele sve drugo samo ne kompromisni dogovor sa Albancima.

Čudno, ali smo na prvi pogled, jer kada se zagrebe malo ispod površine ukažu se stvarni interesi onih koji imaju "veliku" korist od toga da se "ništa ne desi".

U tome imaju svesrdnu pomoć svojih istomišljenika, koji gle čuda svi agituju za "lažnu državu" nezavisno Kosovo. Razlog je veoma praktične prirode, naravno nema tu ljubavi, već se sve svodi na GOVOR NOVCA, koji kako smo već pisali Savi Janjiću, obilato pristiže od njegovih šiptarskih prijatelja. 

(FOTO) CRNO NA BELO! SPC na Kosovu od lažne države dobila 720.575 evra!

Tako i ne čudi igumanova izjava da bi, da je Albanac, bio za nezavisnost Kosova. I ne čudi to što Albanci žele da otmu Kosovo i Metohiju od Srbije, ne čudi, ali je više nego tužna činjenica da su Sava Janjić, od majke Hrvatice, i njemu slični svoje interese prepoznali uz njih. Zašto bi oni, naravno, čekali da im Bog da, kad im Haradinaj i ekipa već nude SVE?!

To svakako dokazuje i transkript razgovora Save Janjića i Bljerima Šalje u kome on svom šiptarskom prijatelju objašnjava da vladike u Beogradu ne znaju šta se u stvari dešava na Kosovu te da su on i Teodosije tu da im objasne.

- Za mene lično gledano, mislim, mnogi kažu status, status, mislim, status jeste važan, ali za mene je, to uopšte nije suštinsko, meni je važnije kakvog će kvaliteta biti to društvo, kako će se živeti u tom društvu, jer evo sada smo mi zvanično u Srbiji, mislim, ništa mi od toga nemamo ovde, i drugo na neki način, isto sutradan, ne znam ni ja, da je zvanično ovo Srbija, na neki način, mi i dalje živimo u ovoj sredini u kojoj živimo, sa ljudima sa kojima živimo, i prema tome moramo da rešavamo probleme koji postoje, i sama ta činjenica što će biti ovo zvanično jedna zastava i jedna himna ne menja ništa, tako da je u suštini, mi smo zbog toga zainteresovani- govorio je Sava Janjić na tajnom sastanku u Dečanima. 

A šta je još iguman Sava Janjić govorio o nezavisnosti Kosova POSLUŠAJTE OVDE


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Danica

pre 5 godina

Svi koji imaju finansijsku korist od albanaca oni bi rado da se ne postize kompromis kako bi i dalje punili svoje dzepove.

Drnda

pre 5 godina

Овакав скандал мора да буде јавно осуђен од Патријарха а Сава Јањић изопштен из цркве.

nenadkartal

pre 4 godine

pa smenite igumana Savu Janjića, i izopštite ga iz Crkve. Samo što prvo treba vi da uđete u Crkvu, da malo preumite i malo oduševite, pa onda da menjate...

Gale

pre 5 godina

Сава Јањић је стао на страну непријатеља наше државе. Подржао је албанске сепаратисте, што је чин издаје.

surovi

pre 5 godina

Ne bi me čudilo da jednog dana predlože da se formira Pravoslavna Kosovska Crkva koja bi bila samostalna i potpuno odvojena od Srpske Pravoslavne crkve !!!! Ali .... bog sve vidi a narod pamti !!!

mile

pre 5 godina

Traziti kompromis u situaciji kad Siptari nece da daju nista jer je Zapad na njihovoj strani je tragikomicno. Treba biti strpljiv. Da su nasi preci svojevremno pod turskom okupacijom digli ruke od svega i rekli da je sve izgubljeno danas bismo isli u dzamiju. A to je trajalo 500 godina, da podsetim one koji su zaboravili.

Evka

pre 5 godina

Sava Janjic i Teodosije Sibalic su poznati po proterivanju Vladike Artemija jer on nikada na ovo nije pristajao, montirali su mu proces od devet godina bez ijednog jedinog dokaza, i dan danas placaju sudije i tuzioce da to odrze u zivotu,,,Poznati su po firmama za trgovinu svecama, izvozu u strane zemlje, biznismeni, a ne bozji ljudi....provereno i dokazano

Srboljub Krstići

pre 5 godina

За мене је православље међу најважнијим у животу. Косово је Србија. Има да ратујемо ако треба да неби било дилеме!

Ljube

pre 5 godina

A kad Priština hoće da gradi autoput pored kapije i preko poseda manastira Dečani onda dreči kao Damjanov zelenko i traži od Beograda da to spreči i da ga zaštiti. Verujući ljudi? Malo sutra, sve su to jajare koje bi za pare prodale i veru i Boga a priprost narod im veruje i ljubi im ruke ...

SARA

pre 5 godina

PITAM SE SAMO J3DNO. ZASTO GA PATRIJARH IRINEJ NE SMENI SA POLOZAJA. TAJ JE TOTALNO SKRENUO I ZATO GA PROTERATI SA DUZNOSTI. STA SE CEKA????????

Rastko

pre 5 godina

Dakle, manji je greh laganje i poigravanje zivotima ljudi na Kosovu zbog politickih poena nego odbijanje da kazes "Kosovo je Srbija". A koliko god puta kao papagaji pobnavljali tu recenicu - nista nece da promeni. Muka mi se od stigmatizacije osoba koji se ne stide da ne budu u tom srBsko-partriJotskom sablonu. Nego zdravim razumom, analizom, gledanjem unapred i samokritikom hoce da obezbede sebi i dragima bolju zemlju. Bez bajki, romantiziranja proslosti, selektivne istorije, jeftine propagande...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija