• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dakić

31.07.2018

19:54

SVI "MIGOVI" PRVI PUT LETE PRED PUTINOM:  Završava se modernizacija borbenih aviona, VOJSKA SRBIJE NIKAD JAČA!

Politika

SVI "MIGOVI" PRVI PUT LETE PRED PUTINOM: Završava se modernizacija borbenih aviona, VOJSKA SRBIJE NIKAD JAČA!

Podeli vest

Šest "migova 29" koje je Srbija po najpovoljnijim uslovima krajem prošle godine dobila od Rusije prvi put će javno poleteti početkom novembra ove godine, na velikoj vojnoj paradi kojom će biti obeleženo 100 godina od savezničke pobede u Prvom svetskom ratu, saznaje Informer

Ovoj svečanosti, kako je već ranije potvrđeno, prisustvovaće i predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin, a pozvani su i američki i francuski lideri Donald Tramp i Emanuel Makron.

Mig 29mod.gov.rs

Mig 29

Sve spremno do kraja oktobra

Do kraja oktobra imaćemo osam ili devet "migova" u operativnoj upotrebi. Biće sve spremno za paradu.
Aleksandar Vulin, ministar odbrane

U PUNOM STROJU

Vojska Srbije trenutno ima deset "migova 29", od kojih smo šest oktobra prošle godine dobili iz Rusije. Prvi avion iz tog kontingenta imao je probni let proteklog vikenda i prošao je sve neophodne testove. Kako saznajemo, u toku je i završna faza prilagođavanja i ostalih letelica srpskim standardima, a do novembra će svi avioni biti u operativnoj upotrebi.

- Privodi se kraju proces modernizacije i dovođenje "migova" na standard "četiri plus". Sve je u okviru ugovora o vojno-tehničkoj saradnji i nema nikakvih kašnjenja. Plan je da se šest novih, potpuno modernizovanih ruskih "migova" premijerno pokaže na paradi koja će biti upriličena u Beogradu povodom 100 godina od pobede u Velikom ratu, a na kojoj je specijalni gost Vladimir Vladimirovič Putin - otkriva naš izvor iz vrha države.

VULIN: Svet postaje sve opasniji, naoružavamo se jer OPREMLJENA VOJSKA GARANTUJE MIR

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nije želeo za naš list ni da potvrdi ni da demantuje ova saznanja, već je samo poručio da će najmanje osam "migova 29" biti operativno do kraja oktobra (šest novih plus najmanje dva od četiri koja odranije posedujemo).

- Sve se radi po planu i u skladu je s vojno-tehničkim sporazumom. Ne mogu da kažem ništa više sem da se oni pripremaju za operativnu upotrebu i da ćemo do kraja oktobra imati osam, a možda i devet "migova" na nebu... Biće spremno svih šest novih ruskih letelica i preostali "migovi" iz postojeće eksadrile. Sada se radi njihova modernizacija, odnosno avioni se prilagođavaju našim standardima - naglašava Vulin.

BEZ KUPOVINE 25 GODINA

Ministar ističe da je zadovoljan što nema kašnjenja i da se sve radi u skladu s ugovorom o vojno-tehničkoj saradnji između Srbije i Rusije.

Šta sve Srbija nabavlja za svoju avio-flotu

* Devet "Erbasovih" helikoptera H-145M
* Tri transportna helikoptera "Mi-17"
* Četiri borbena "Mi-35" iz Rusije

- Znate, naša vojska je u periodu posle 2000. godine planski uništavana! Poslednju veliku nabavku aviona imali smo davne 1987. godine. Nakon NATO agresije uništeno je mnogo toga, a nije nabavljano ništa sve do 2012. godine, kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane, pa smo imali veća ulaganja i nabavke za vojsku.

Mi smo zaostajali za svetom punih 30 godina, a sada se ubrzano obnavljamo - dodaje ministar vojni i ocenjuje da je naša vojska danas nikad jača, a da tek slede nova ulaganja (vidite okvir) jer je "snažna vojska garant mira":

- Kada imate jaku vojsku, svako će dobro da razmisli da li da vas napadne. Hoću da poručim svima da je naša vojska u stanju da zaštiti mir i naš narod gde god da živi - kaže ministar Vulin.

(VIDEO) ŠTA ĆETE SAD DUŠEBRIŽNICI! POLETEO PRVI RUSKI MIG 29: Uskoro će svih šest čuvati srpsko nebo!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 5 godina

Koji su to nasi standardi..? Dogovor je bio da se modernizuju na 4++. Oni su mogli da lete cim su dosli iz Rusije, tako da nam vest nista ne govori. Ovde se nesto mulja. sve mi se cini da nece biti na pomenutom nivou za jos dugo, dugo vremena. Za yo vreme Hrvati ce kupiti 10 F letelica spremnih za upotrebu.

sars

pre 5 godina

Ako neki padne, ko će da odgovara? Vučić ili Putin???

Sasa

pre 5 godina

Nisam ocekivao to od vulina. Divim se vulinu sta pravi od nase vojske. Niko se toga nije nadao. Odkad je vulin dosao na celo vojske, sve se menja na bolje. Samo pvo nemamo kako treba. I potrebno je uloziti 3 milijarde u oruzje a ne jednu. 3 do 5 milijarde bi bilo ok.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija