• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

03.08.2018

11:03

(VIDEO) KUBUROVIĆ NA PINKU: Ubistvom Ognjanovića se bavi Tužilaštvo za organizovani kriminal!

Politika

(VIDEO) KUBUROVIĆ NA PINKU: Ubistvom Ognjanovića se bavi Tužilaštvo za organizovani kriminal!

Podeli vest

Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je formiranje stalnog tela koje će pratiti sve slučajeve napada na advokate i raditi na unapređenju krivično pravne zaštite advokata

- Suština je da se analiziraju odredbe Krivičnog zakonika i utvrdi da li postoji mogućnost da se pooštre sankcije za napade na advokate, odnosno da se u utvrdi da li postoji mogućnost da dobiju posebnu zaštitu - navela je Kuburović na Tv Pink.

Kako je istakla, radna grupa bi mogla da počne sa radom već u toku letnjih meseci, a pored nadležnih državnih organa i službi u njenom radu će učestvovati i predstavnici Republičkog javnog tužioca, sudstva, Vrhovnog kasacionog suda i advokatske struke. 

- Izašli smo u susret zahtevima advokata i predložili formiranje radne grupe koja će se baviti normativnim položajem advokata, kako bi pokušali da zaštitimo njihov položaj kroz izmenu odgovarjućih zakona, pre svega Krivičnog zakonika - navela je Kuburović.

LUKA BOJOVIĆ OČAJAN ZBOG UBISTVA MIŠE OGNJANOVIĆA! Teško primio vest o SMRTI ADVOKATA KOJI MU JE BIO I KUM!

 Prema njenim rečima, suština je da se napadi na advokate hitno rešavaju.

Govoreći o ubistvu Dragoslava Miše Ognjanovića, Kuburovuć je rekla da je taj predmet u nadelžnosti Tužilaštva za organizovani kriminal, što pokazuje da postoje osnovi sumnje da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je izvšila ovo ubistvo. 

- Postoji spremnost svih organa da se u što kraćem roku razotkriju počinioci i motiv - podvukla je ona.

Kuburović je izrazila očekivanje da će advokati sledeće sedmice nastaviti sa radom.

 - Obustava rada je bila ograničena u onim situacijama gde su stranke mogle da trpe posledicu zbog propuštanja roka, a advokati su reagovali i u pritvorskim predmetima - pojasnila je Kuburović.  




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
baki

pre 5 godina

o cemu vi pricate alo bre ljudi pa advokati su ti najveci kriminalci u nasoj zemlji ovaj ubijeni branio sve kriminalce a vi ga branite kao da je nevinasce neko pa oni bre zaradjuju nenormalan novac od kriminalaca rade dogovori sa sudijama smanjuju kazne i takve stvari ne kazem da su svi isti ali u svakom gradu ili opstini imate advokata koji brani kriminalce kao i kod nas u pirotu jedan advokat na 50 njih i lepo radi svoj poso dok nenapravi gresku e posle pretucen upucan i ko zna sta vec pa zasluzio je sta je trazio to je dobio a vi ovome jos malo i spomenik mu podignite u centru grada ili nazovite neku ulicu po njemu .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija