• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - K. VASKOVIĆ

03.08.2018

17:42

NATAŠA I MIĆUN RUŠE LUTOVCA! Na pomolu pobuna u Demokratskoj stranci!

Politika

NATAŠA I MIĆUN RUŠE LUTOVCA! Na pomolu pobuna u Demokratskoj stranci!

Podeli vest

Nataša Vučković i Dragoljub Mićunović pripremaju teren kako bi Zorana Lutovca, koji je naklonjen Đilasu, skinuli sa čela stranke već u septembru. Žele da se odupru ideji koalicije sa Boškom Obradovićem

Funkcioneri Demokratske stranke Nataša Vučković i Dragoljub Mićunović u septembru kreću u rušenje sadašnjeg predsednika žutih Zorana Lutovca zbog tajkunsko-desničarske koalicije demokrata sa Dverima, otkriva Informer!

Parodija od opozicije

Nakon što su funkcioneri DS Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena osnovali neformalni odbor za rušenje Lutovca, koji iz senke podržava i bivši šef partije Dragan Šutanovac, toj ideji pridružili su se i Vučkovićeva i Mićunović. Oni, prema rečima našeg izvora iz vrha DS, planiraju da u septembru sruše Lutovca sa čela stranke, jer ne žele da se pridruže Đilasovom Savezu za Srbiju i Dverima.

- Visoki funkcioneri DS prilično su nezadovoljni što se Đilasovom savezu priključuje ekstremnodesničarska stranka Dveri. Nataša i Mićun pripremaju teren koristeći sva sredstva kako bi Lutovca, koji je naklonjen Đilasu, skinuli sa čela stranke, i to već u septembru, kada se završe odmori. Time bi uspeli da se odupru ideji koalicije sa Boškom Obradovićem i njegovim "fašistima", kako ih nazivaju, koja se kosi sa svim za šta se demokrate zalažu decenijama - navodi sagovornik Informera.

OTVORENO PISMO PREDSEDNIKA VUČIĆA SRBIMA NA KOSOVU: Spremni smo da zaštitimo vaše živote i mir, NEĆE BITI NOVE "OLUJE"!

Informer

ZNA SE ČIJI JE Đilas i Lutovac


Komentarišući ovaj plan, analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da u DS postoji veliki broj onih koji su nezadovoljni Lutovčevom odlukom da stranku 'isporuči' Đilasu. - Lutovac u ideološkom smislu negira principe stranke približavajući je DSS, Vuku Jeremiću i Dverima. On deluje kao lutka kojom upravlja Đilas. Mićunović i Vučkovićeva su iskusni i ozbiljni akteri u politici DS, zbog toga što su joj posvetili značajan deo života. Oni imaju razloge da budu nezadovoljni, a da li će i kada rušiti šefa, otvoreno je pitanje. Vrela jesen u ovoj stranci nije isključena -

podvlači Stanković.Potpredsednik SNS Miloš Vučević smatra da je razdor među demokratama komedija apsurda.- Ovoj parodiji od opozicije kraj se očigledno ne nazire. Oni ništa drugo i ne znaju osim da uništavaju i ruše. Nema potrebe da se meša bilo ko dok oni međusobno to rade. Važno je da smo građane Srbije spasli od njih takvih - kaže Vučević.

Kombi-stranka

Na drugoj strani, analitičar Saša Borojević ističe da su DS i Dveri politički incest.
- Gazde žutih i Dveri su iste i funkcionišu na potpuno isti način i u istom interesu londonskih oligarha. I jedni i drugi će dočekati sudbinu SPO Vuka Draškovića i LDP. Postaće kombi-stranka, jer ne biraju sredstva na osnovu kojih će bezidejno delovati na našoj političkoj sceni - zaključuje Borojević.

Aleksandar Šešelj, poslanik SRS kaže da Đilasov savez izgleda kao skup brodolomnika u kojem ima malo ljudi koji sebe mogu da nazovu političkim liderima. 

- Većina su šarlatani sa izmišljenim strankama koje postoje samo na papiru. DS je preduzeće u stečaju - kaže Šešelj.

EVO ZAŠTO ŠIPTARI HOĆE DA OTMU GAZIVODE! Čije su Gazivode, NJEGOV JE I SEVER KOSOVA!

Šule: Mi se na Kosovu pitamo samo za spomenike

Tanjug

Uoči odlučne bitke za Kosovo i napora predsednika Vučića i Vlade Srbije da izvuku šta se izvući može iz gotovo izgubljene situacije, bivši ministar odbrane i predsednik DS Dragan Šutanovac tvrdi da se u ovom slučaju Srbija ništa ne pita i da je sve što sada treba da radimo - da se bavimo zaštitom spomenika na Kosovu!?
- Zabluda je da od Srbije zavisi da li će Kosovo ući u UN ili neće. Mi možemo da se bavimo zaštitom spomenika... - napisao je Šule.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 5 godina

Jebo te, od ovih Crnogoraca u Srbiji ne možeš da živiš. Ugušuše...Đilas, tadić, Lutovac, Mićunović...propast za našu decu i nas domicilne... Što ne idu u Ameriku, Rusiju, nemačku, tamo se bolke živi..

deda Raša

pre 5 godina

Pa matorog ni Tito nije unistio, nece ni Lutovac.

Deda Nole

pre 5 godina

Demokrate su izgubili svoj osnovni idejni postulat tako da ovaj naziv demokratska stranka nikako ne ide zajedno sa politickim delovanjem ovog politickog cirkusa koja se svela na borbu za fotelju bez blago receno politicke tezine i ikakvog znacaja za politicku scenu srbije ili narodski receno jadno.

sumadinac neprskani

pre 5 godina

dakle sada cele noci necu moci da spavam toliko sam se potreso .

Zuga

pre 4 godine

Od 1988god sam simpatizer DS a clan od 1991god. Micune sa tvojim vodenjem stranke imali smo 3-5 poslanika. Mnogi su pobegli iz stranke zbog tebe kao Kostunica Milosevic Batic Labus i mnogi drugi. Kad je na republickim izborima nosioc liste bio Dindic imali smo 33 poslanika a lopovski rezim SPS i SRS su nam ukrali 4 poslanika. Ti si Micune otiso u DC kao uvreden sto je Dindic izabran za predsednika . Kasnije se vradas i pravio si probleme i Dindicu i DS kso i sada. Kad vidim ko te podrzava sve je to ocekivano jer vi niste nikad pratili viziu ni politiku Dindica a krili ste se iza njegovog dela i imena a sad pokazujete pravo lice. DS vi koji se borite za vase ambicije necete uspeti jer nas koji volimo politiku i DS ipak ima vise. Micune doziveces isto ono sto si doziveo kad smo te potukli zajedno sa Zoranom Dindicem.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija