• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

10.08.2018

18:06

DAČIĆ RASTURIO IZETBEGOVIĆA: Bakire, gotovo je, POŠTUJ REPUBLIKU SRPSKU, od unitarne BiH nema ništa!

Politika

DAČIĆ RASTURIO IZETBEGOVIĆA: Bakire, gotovo je, POŠTUJ REPUBLIKU SRPSKU, od unitarne BiH nema ništa!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nije uspelo stvaranje unitarne BiH i poručio predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da je gotovo sa tim i da treba da poštuju Republiku Srpsku

- Bakire, gotovo je sa tim da je BiH unitarna država, poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, a mi imamo interes da živimo zajedno i u miru - rekao je Dačić  komentarišući to što je Izetbegović nazvao Dačića Miloševićevim učenikom koji bezuspešno pokušava da napravi paralelu između Kosova i Republike Srpske.

Dačić ističe da Izetbegović voli da nastupa na takav način i da nema ništa protiv da svako iznosi svoje mišljenje.

(FOTO) POPOVIĆ ZAHVALIO ZAHAROVOJ: Osim Kosova, razgovarali o razmeni studenata iz naučnoistraživačkih oblasti

- BiH nije priznala Kosovo, ali Bakir se zalaže za to. KiM je bila pokrajina u bivšoj Jugoslaviji. Kada pogledate koliko ima procentualno Albanca u Srbiji u odnosu na Srbe u BiH, to je neuporedivo, čak više prava po osnovu Dejtona ima Republika Srpska nego što je nekada imalo Kosovo. Govorio sam o tome da, ako se već išlo ka priznanju jednostranih akata u vreme jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, onda je mogla i Republika Srpska da proglasi otcepljenje i formiranje svoje države - naveo je on.

DOK SE OČAJNIČKI BORIMO ZA KOSOVO, rešenju se protive razni Jankovići, Trajkovići, Janjići, LJUDI KOJI KOMPROMITUJU SRBIJU! Đurić o stanju na KiM

Dodaje da predstoje izbori u BiH i da svako tu gleda neku svoju političko-filozofsku i marketinšku priču.

- Ali, potezi bošnjačkog rukovodstva koje je vodio Alija Izbetbegović u tom momentu nisu vodili ka smirivanju situacije, već ka stvaranju unitarne Bosne, i to im nije uspelo - zaključio je Dačić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nešo

pre 5 godina

A đe su Dačiću dosad bio? Trebao si mu to već davno reći! Manje bi se iživljavao na Srbima.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Каква је то демократија у Босанској федерацији, кад ТАТА СИНУ оставља у наследство... - Председничку фотељу...? И то ви зовете ( имате образа?) ... - демократијом...?! Хвала...! Не треба нам...Демократија, у којој - не требају избори...јер ће и УНУК наследити ... - дедину "фотељу"...Јадан је такав народ, који то може да трпи...Јадан и бедан...Једном ногом " на дрвету"...!!

SS

pre 5 godina

Trebao si Ivice Branimiru(Bakir)da daš naš pravoslavni krst da poljubi,što je nekad ljubio njegov nadžakdeda,pa mu možda dođe iz dupeta u glavu.

Grof

pre 5 godina

Kad nema ekonomije,radnih mesta pristojna zarada kad se zivi na ivici etzistencije najbolja prica je o nacionalizam I tako 30 godina zabaljanja veselju naroda a naroda ko u pripovetci Radoja Domanovica.

mirko

pre 5 godina

Samo mu reci Ivice nije mu tata ostavio Bosnu u amanet a u RS treba mu zabraniti ulaz.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija