• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

12.08.2018

09:47

DEJAN VUK STANKOVIĆ: Poziv na hapšenje Vučića je skandal!

Politika

DEJAN VUK STANKOVIĆ: Poziv na hapšenje Vučića je skandal!

Podeli vest

 Poziv dela opozicije oficirima vojske i policije da uhapse predsednika Aleksandra Vučića je politički i medijski skandal, promovisanje zle krvi u političkom životu, ali i dovođenje u pitanje ustavnog poretka, smatra analitičar Dejan Vuk Stanković

Reč je, kaže, o gestu koji je uperen protiv normalnosti u političkom životu Srbije i koji u kontekstu postojećih pregovora šteti poziciji Srbije i ide u korist albanske strane. 

- To je jedan akt verbalnog nasilja koji dovodi u pitanje ne samo kredibiltet onoga ko je autor takve jedne rečenice, nego dovodi u pitanje kredibilitet pojma opozicije - rekao je Dejan Vuk Stanković na Televiziji Pink. 

Kaže da je obrazloženje za tako nešto navodni stav predsednika Vučića kako treba priznati nezavisnost Kosova što, ističe, nigde u političkom smislu ne postoji, nego postoji jedno razmišljanje o tome kako treba urediti odnose Srba i Albanaca. 

To razmišljanje je, navodi, daleko i od zvaničnog stava jer nije potvrđeno u radu državnih institucija, a daleko je i od toga da je to predsednikov do kraja zaokružen predlog. 

- Na osnovu jednog razmišljanja koje je Vučić poslao javnosti formulisala se jedna ideja o tome kako treba pozvati vojsku na maltene pobunu protiv državnih organa, u ovom slučaju protiv demokratski izabranog predsednika, što nas uvodi u jednu ravan neregularnog političkog života, stvara jednu endemsku institucionalnu krizu i potkopava ionako krhke temelje demokratskog poretka u zemlji - smatra Dejan Vuk Stanković. 

VESIĆ: Pretnje Vučiću treba shvatiti ozbiljno!


Navodi da je taj poziv na neki način i pokušaj da opozicija skrene pažnju na sebe. 

- Opozicija, barem ta koja se predstavlja kao alternativa Vučiću, okupljena u Savezu za Srbiju, koju čine Vuk Jeremić, Ðilas i Boško Obradović, koji je autor ovog sramnog poziva na hapšenje predsednika Srbije, ta opozicija je manje-više politički marginalna, odlaže svoje formiranje, beže čak i od izbora u nekim lokalnim sredinama i sada je potrebno da prosto zainteresuju građane tako nekim političkim radikalizmom - smatra Vuk Stanković. 

Za predsednika Istvest bridža Jovana Kovačića takav poziv dela opozicije je neozbiljan, pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena, "mućenje vode" i politički trik koji ne čini ništa dobro Srbiji. 

- Ovo nije vreme za avanture. Ovo je vreme bez mnogo prostora za manevrisanje s ozbirom na to gde smo sa pregovorima sa Prištinom. Ovakve stvari, bojim se, govore o jednom našem mentalitetu koji nama jedino škodi i nikom drugom i koji ide na ruku onima koji ne vole Srbiju i ne žele joj dobro - rekao je Kovačić. 

Smatra da u trenutnoj situaciji treba da upotrebimo sve mudre glave u smirenoj i razumnoj situaciji. 


- Tako rade pametni, tako su radili uvek naši preci - kaže Kovačić i dodaje da se nalazimo u situaciji da se konačno reši ozbiljan problem i da za to situacija nikada nije bila bolja. 

Vreme je, navodi, da se jednaput već reši "teška rak rana", jer kosovski problem nije stvorila sadašnja niti prethodna vlast, već postoji skoro ceo jedna vek. 

- Ta noga je gangrenozna i došlo je vreme da se seče. Sad je pitanje - ne dam svoju nogu, a da izgubim glavu, ili da sačuvam glavu, a danas su proteze jako dobre. Istorija se ne završava sutra. Istorija ima načina da ispravi nepravde. Potrebne su nam mudre, pametne glave, državnici, ne političari i politikanti - rekao je Kovačić. 

NAJSTRAŠNIJI SKANDAL! Đilas, Jeremić i Boško s mora pozivaju na HAPŠENJA I UBISTVA PO SRBIJI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 5 godina

Samo da dodam na ovu Vukovu analizu.DRŽAVO NE DISKUTUJ, NEGO HAPSI ONE KOJE RUŠE DRŽAVU I POZIVAJU NA NASILJE I KRVOPROLIĆE.To nije molba nego narodni zahtev da nas zašti država.Ako nije u stanju neka da vlast onima koji to mogu

sumadinac neprskani

pre 5 godina

dovodjenje u pitanje ustavnog poretka zemlje !!!!!!!!!! ???????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marko

pre 5 godina

Pre godinu ipo dana, Katalonski politicari koji su se zalagali za ilegalnu nezavisnost ove regije, zavrsili su u zatvor jel su krsili ustav i pozivali na kvazi puc. Pa mi nije jasno ako je Spanija to mogla da sprovede, zasto Srbija i srpski organi ne hapse politicare koji pozivaju na krsenje ustava i na ubistvo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija