• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/ifnormer.rs

17.08.2018

08:56

PUTIN STIŽE NA VOJNU PARADU 11. NOVEMBRA: Sprema se velika smotra povodom 100. godišnjice pobede u Velikom ratu!

Politika

PUTIN STIŽE NA VOJNU PARADU 11. NOVEMBRA: Sprema se velika smotra povodom 100. godišnjice pobede u Velikom ratu!

Podeli vest

Srbija priprema veliku vojnu paradu povodom stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu na kojoj će pred predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i najvišim svetskim zvanicnicima predstaviti svoje najnovije naoružanje, pišu "Novosti"

Kako navodi list, na paradi će defilovati čak 100 tenkova.

Prema informacijama "Novosti", na Dan primirja, 11. novembra, na bulevaru ispred Palate Srbija prvi put će se pojaviti novi PVO sistem kratkog i srednjeg dometa koji bi trebalo da bude isporučen iz Belorusije u sklopu aranžmana koji obuhvata i nabavku jos četiri "miga-29".
Kako prenosi izvor lista, pred liderom Rusije i zvanicama iz više stranih država biće priređen spektakularan nastup oklopnjaka i borbenih vozila.

Ispred visokih gostiju proći će najsavremenije domaće naoružanje kao i najnovije pojačanje iz sveta.

Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potvđuje da se aranžman sa Belorusijom bliži finalnoj fazi. Korak ka još boljoj saradnji biće otvaranje izaslanstva odbrane u Minksu.

Dogovor sa Belorusijom drugi je po vaznosti sporazum u domenu obnove resursa nasih oružanih snaga, piše list.

Tanjug

Prema sporazumu o vojnoj saradnji sa Rusijom, Srbiji je na inicijativu predsednika Putina pre dve godine odobrena donacija u vidu šest "migova 29", 30 tenkova "T 72C" i isto toliko borbenih izviđačkih oklopnih vozila BMRD2 . Ova vojna tehnika remontovana i modernizovana biće isporučena do marta 2019. godine.

Tanjug


U paketu ruske vojne pomoći, kako je potvrđeno za Novosti, naći će se i helikopteri. Nacelno je dogovorena kupovina tri visenamenske letilice "MI 17" kao i četiri helikoptera "MI 35" "leteće oklopnjace".

Sledeća godina biće ključna za naše oružane snage posebno ratno vazduhoplovstvo. Na nebu Srbije leteće eskadrila od čak 14 "migova 29" .

Pored ruskih leteće i devet "Erbasovih" helikoptera koji će biti raspoređeni ne samo vojsci već i policiji, navode u vojnom vrhu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Drchekil

pre 5 godina

Za razliku od hrvata mi cemo na nasoj paradi pokazati oruzije koje je u nasem vlasnistvu a ne koje smo iznajmili od Izraela!

Alhemičar

pre 5 godina

Rusija je naš vekovni prijatelj i saveznik , saradnja i odnosi trebaju da se nastave.

Jahorina

pre 5 godina

Kada se setim kakvu nam je vojsku ostavio Šutanovac, ovom sada je za svaku pohvalu.

Sanja91

pre 5 godina

Pobeda se mora obeležiti na adekvatan I dostojanstven način a prisustvo Putina je za svaki respekt.

Marijana

pre 5 godina

Putin je nas veliki prijatelj i treba da se nadje na ovako velikoj svecnosti.

Nenad

pre 5 godina

Moracu da posetim ovu paradu. Verujem da ce biti svetski.

Nikola

pre 5 godina

Gde su sada oni koji su ne tako davno uništili isekli u staro gvožđe oruđa i oružja za celu jednu armiju . Sada im je jedini cilj da ruše. Oni samo to i znaju.

Sara

pre 5 godina

Velika je čast ugostiti predsednika Putina na vojnoj paradi i pokazati mu da smo sada jači i opremljeniji i da imamo cime da se ponosimo.

Marko

pre 5 godina

Хвала на подршци председника Русије, а ми ћемо показати најсавременије домаће наоружање.

Sima

pre 5 godina

Bit će to spektakl daleko veći nego kad je Putin prošli put bio na paradi.

Jovan

pre 5 godina

Naša vojska radi ubrzano na tome da vrati staru slavu i potovanje naroda, dobro je da je ova vlada zaustavila njeno propadanje tj što je stopirala topljenje vojne tehnike.

Darko

pre 5 godina

Veliki jubilej i najdrazi gost, bice odlican dogadjaj.

Vasilije

pre 5 godina

Biće to veliki vojni spektakl, kakav svet nije video.

Minja

pre 5 godina

Srbija ce ponosno predstaviti svoju vojsku, bice ovo veliki dan za nasu zemlju!

Janko

pre 5 godina

Velika čast, i lep povod za dolazak Putina, koji je jedan od tri lidera najmoćnijih zemalja sveta i najvećih vojnih sila, uz Ameriku, i Kinu.

marko

pre 5 godina

Bice ovo secanje na veliki dan, i bice izuzetno velika cast da bas na taj dan ugostimo ovako velikog gosta i nase velike prijatelje.

Parada

pre 5 godina

Zašto svake godine mora biti parada i toliki troškovi i to za slavlje tuđe pobede i šta te oslobodili braća Rusi pa eto hrvati slave svoju pobedu svake godin e u Kninu bez parade samo za okrugle brojke jedanput u 10g i gotovo pa zašto bacat pare? Eto i Amerika neće radit paradu koju je tražio Tramp da bude velika kakvu svet još video nije pa nisu ludi da bacaju pare?

Marko

pre 5 godina

Војска Србије показаће сву своју моћ, поштовање председнику!!!!

Ateista

pre 5 godina

Čekaj malo???Svi su podržavali Putina, kad je uzeo Krim jer ima 90% Rusa i šta je sada problem da to isto rade Albanci i na Kosovo, gde ih je 95% i na Jugu Srbije, gde su većina. Pa sve lepo da se spoje u jednu svoju, zajednički državu?

Katarina

pre 5 godina

To je prava parada ponosa Srbije! Dobrodosao Putine!

Ppp

pre 5 godina

Velika je cast kad dolaze Rusi. Saveznici i prijatelji.

Marko

pre 5 godina

Војска Србије показаће своју моћ и указати поштовање свима пристним .

Mirko

pre 5 godina

Srbija i građani Srbije mogu danas da se pnose svojim vojnim arsenalom.

Kažu

pre 5 godina

Zbog "pretnje" hrvatskih branitelja dva kulturno-umetnička društva iz Beograda otkazala nastup ojkanja u Petrinju!

Nikola

pre 5 godina

Biće to lepa parada koja če stvoriti lepu sliku o našoj zemlji pred svetom. Ponos!

Nikola

pre 5 godina

Neka vidi ceo svet da Srbija nije sama. Dobrodosli, predsednice!

miki

pre 5 godina

Dolazak Putina pokazuje prijateljstvo koje gaji prema Srbiji. Evidentno da Srbija postaje vojna sila u regionu.

Iva

pre 5 godina

Putine zeljno te ocekujemo, docekacemo te onako kako zasluzujes. Vidimo se 11-og novembra!

zoran miljkovic

pre 5 godina

БЛАГО НАМА,ЕТО БОЉИТКА ЗА СРБИЈУ,БАР ЋЕ ОБЕЋАО ЈЕ МИНИСТАР,ПОЛЕТЕТИ МИГОВИ,ПОШТО ЈЕ РУСИЈА ФИНАНСИСКИ МОЋНА, А И ЊЕНА РЕЧ ЈЕ БИТНА У СВЕТУ,СВЕ ЋЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ, ЖИВЕЋЕМО МНОГО БОЉЕ,БЛАГО НАМА.

MilijanaLakić

pre 5 godina

Nismo ogromni kao Rusija ali smo dobri domaćini iskrenim prijateljima. Imamo čime da se ponosimo a obeležavanje stogodišnjice pobede u I svetskom ratu je dobar povod da ugostimo cenjenog predsednika Putina

Bojana

pre 5 godina

Na pravi nacin cemo obeleziti 100. godisnjicu pobede i pokazati da smo vojno jaci nego ikad. A prisustvo Putina ce samo jos vise uvelicati tako vazan dogadjaj za Srbiju.

Ljubo

pre 5 godina

Jos samo da napravimo srpsku drzavu i bicemo kompletni !?....Oruzje nikada nije stvaralo srpsku drzavu ,zato su nas uvek klali i raseljavali ,strah me i ovaj put da cemo biti manji i manji ...

Helena

pre 5 godina

Sigurno će to biti sjajan doček za uvaženog gosta.Rusija je uvek bila naš prijatelj.

Fudbaler

pre 5 godina

Srbiji je na inicijativu predsednika Putina pre dve godine odobrena donacija u vidu šest "migova 29", 30 tenkova "T 72C" i isto toliko borbenih izviđačkih oklopnih vozila BMRD2 . Ova vojna tehnika remontovana i modernizovana biće isporučena do marta 2019. godine.Srbija i Rusija zaista trebaju da zajedno nastupaju na vojnoj vežbi.

Olja

pre 5 godina

Rusija nikada nece izdati Srbiju. Uvek smo se postovali i bili jedni uz druge. Znaci Srbiji dolazak Putina kao podrska resavanju pitanja Kosova.

Mileva

pre 5 godina

Ova saradnja Rusije i Srbije će svima ostati u sećanju kao dokaz prijateljstva dva naroda. Jako nas raduje poseta Putina.

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija