• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/ Informer.rs

27.08.2018

12:59

(FOTO) VUČIĆ SA FABRICIOM: Do kraja nedelje otvaranje Žeželjevog mosta za drumski saobraćaj! EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju

Politika

(FOTO) VUČIĆ SA FABRICIOM: Do kraja nedelje otvaranje Žeželjevog mosta za drumski saobraćaj! EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije EU, ambasadora Sema Fabricija, a tom prilikom je najavljeno da će krajem ove nedelje Žeželjev most u Novom Sadu biti otvoren za drumski saobraćaj

Tom događaju će prisustvovati i komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han.

Na sastanku sa Vučićem, ambasador Fabrici je istakao da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica, jer ovaj most služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije i unapređenju poslovanja u Srbiji.

Vučić je izrazio zahvalnost EU za veliku pomoć u obnovi Žeželjevog mosta, ali i za sve donacije koje pomažu jačanju srpskog društva, a posebno ekonomije, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o napretku procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić i FabricioTanjug

Vučić i Fabricio

Predsednik Vučić je istakao da proces pristupanja EU predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona.

- Srbija je spremna da sa EU radi na sprovođenju svih obaveza u pregovaračkom procesu, posebno onih iz poglavlja 23 i 24 - rekao je Vučić.

On je izrazio nadu da će dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja u narednom periodu adekvatno pratiti rezultate reformi koje Srbija kontinuirano sprovodi, poput reforme pravosuđa i izrade medijske strategije.

Uoči sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, zakazanog za 7. septembar u Briselu, predsednik Vučić je izrazio spremnost da, uz posredovanje EU, nastavi rad na pronalaženju kompromisnog rešenja, koji bi omogućio trajan mir i stabilnost u regionu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MarkoMDV

pre 5 godina

Svaka čast Vučiću na njegovom zalaganju i istrajanju ka EU. Vidi se velika razlika u vođenju diplomatije. Potpuna podrška Vuliću.

Milan

pre 5 godina

Сви се надамо да ће ЕУ реално пратити резултате које постиже Србија у неким поглављима.

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

Ovakvi projekti doprinose kvalitetnijem životu i funkcionisanju gradjana.

Rade

pre 5 godina

Жежељев мост је велики пројекат који ће допринети бржем саобраћају а уједно и естетици Новог Сада.

Sanja

pre 5 godina

Sve sto donosi Srbiji i njenim gradjanima korist je uvek dobrodoslo

gordana

pre 5 godina

Srbija je spremna da sa EU radi na sprovođenju svih obaveza u pregovaračkom procesu. Srbija je spremna za sve nove izazove i sve nove projekte!

Brankica Mitrovic

pre 5 godina

Svaka cast, mnogo mi je drago kad ovako procitam neku povoljnu vest i kad vidim da se ulaze u Srbiju i da predsednik vrlo uspesno nalazi investitore.

Mina

pre 5 godina

Srbija ozbiljna u svojim nastojanjima da na svim poljima ostvari mir, stabilnost i sigurnost.

cane

pre 5 godina

Konacno da moj rodni grad dobije ponovo Zezeljev most, onaj prethodni su bombardovali i srusili NATO zlikovci.

Stojanka

pre 5 godina

Reforma i stabilizovanje javnih finansija,manja nezaposlenost.I direktne investicije od 1,404 milijarde evra!Samo napred!Veliki pomak za zemlju!

biki

pre 5 godina

Sve je od strateskog znacaja za pogodnije fukcionisanje saobracaja,svaka cast!

Slavko

pre 5 godina

Lepa vest, uz podršku EU ponovo će proraditi most koji je jako bitan za saobraćajnu infrastrukturu ne samo Novog Sada već i cele regije, pružiće bolju povezanost i doprineće daljem osnaživanju Srbije. Bravo, izgradnja puteva, mostova, kao i njihove rekonstrukcije su jedan od najbitnijih stvari, po kvalitetu puteva i mostova se vidi koliko je i neka zemlja ekonomski uspešna.

Krckey

pre 5 godina

Most je i vise nego prelep...imace veoma vaznu funkciju u razvoju Srbije...samo tako da nastavimo da se obnovi sve sto je unisteno u nasoj lepoj zemlji

Slađa

pre 5 godina

Lepo je čitati ovakve vesti gde se vidi da se dosta ulaže u infrastrukturu ! Svaki dan se nešto otvara : mostovi , putevi , fabrike , ... A , mostovi su ti koji spajaju ljude , divno !

jovan

pre 5 godina

Otvaranje novog mosta je veliko olakšanje za gradjane Novog Sada.

MIRA

pre 5 godina

Značajno je da se ulaže u Srbiju, most je odličan i koristan za Novi Sad.

zvonko

pre 5 godina

svaka cast vucicu i da njega nije nista se ne bi uradilo.

Grana

pre 5 godina

Lepo je sto EU pomaze Srbiji. Most izgleda svetski. Svaka cast.

Mašnica

pre 5 godina

Gradnja jese potrajala, ali most izgleda zaista lepo, a njegov značaj je višestruk, kako za drumski tako i za železnički saobraćaj.

Mašnica

pre 5 godina

Strpljenje je zlato. Ovaj slučaj to i pokazuje, te je tako jedan od ponosa Novog Sada ponovo oživeo.

Mašnica

pre 5 godina

Žeželjev most je jedan od najlepših u Srbiji i pozdravljam konačno otvaranje ovog mosta!

Hana

pre 5 godina

Nekada najlepši most je ponovo zasijati novim sjajem!

Vasa

pre 5 godina

Nekada najlepši most je ponovo zasijati novim sjajem!

Sava

pre 5 godina

Baš se radujem otvoranju Žeželjevog mosta. Lepo i korisno.

Bojan

pre 5 godina

Otvaranje Zezeljevog mosta je od velikog znacaja za Novi Sad i okolinu.

Milica milicic

pre 5 godina

Ulaganje EU u Srbiju ....korak blize Srbije EU...

Tadija

pre 5 godina

Žeželjev most, služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije i unapređenju poslovanja u Srbiji. Idemo dalje!

Dača

pre 5 godina

Pored znacaja koji ima, most prelepo izgleda. Sve pohvale.

Aca

pre 5 godina

Stalna ulaganja i brzo vidljivi rezultati je nesto zaista neprocenljivo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija