• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/ Informer.rs

31.08.2018

11:39

VUČIĆ SA BRITANSKIM AMBASADOROM: Srbija nikad neće prihvatiti rešenje, koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i narod!

Politika

VUČIĆ SA BRITANSKIM AMBASADOROM: Srbija nikad neće prihvatiti rešenje, koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i narod!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom, u Predsedništvu, na Andrićevom vencu, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, kao i o rezultatima Samita o Zapadnom Balkanu, održanom u Londonu

Predsednik Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, koji je od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Ambasador Kif je istakao da je Samit u Londonu pokazao da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve o postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Tanjug

Dodao je da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, kroz projekte poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane u okviru Fonda za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Dvojica sagovornika su, u vezi sa situacijom u regionu, razgovorali o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Tanjug

Predsednik Vučić je istakao potrebu postizanja trajnog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, ali koje ne bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije.

- Srbija nikad neće prihvatiti rešenje, koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i naš narod - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija.

DAČIĆ: Srbija je posvećena kompromisu između Prištine i Beograda, TO JE KLJUČ ZA STABILNOST I OTVARANJE PUTA KA EU




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija