• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

07.09.2018

09:58

MITROVICA NA NOGAMA! Srbi se nadaju poseti predsednika

Politika

MITROVICA NA NOGAMA! Srbi se nadaju poseti predsednika

Podeli vest

Dan uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vucića Kosovu i Metohiji, a posle pretnji iz Prištine, koje su je dovele u pitanje, Kosovska Mitrovica je na nogama

Građani očekuju da će predsednik Srbije ipak posetiti Kosovo. Mediji takođe, sudeći po velikom broju novinarskih ekipa.

Ukoliko se to dogodi, Vučića će na ulasku u severni deo KiM dočekati bilbord "Dobrodošao predsedniče", ali i zastave Srbije, koje su postavljene postavljene duž puta ka Mitrovici. 

U severnom delu grada je pojačano prisustvo pripadnika policije na ulicama.

Građani su podeljeni po pitanjui procene da li će se predsednik Srbije rešiti na posetu, ali ga očekuju, da bi, kako su rekli Tanjugu, čuli plan predsednika za rešavanje kosovskog pitanja. 

Vučić će večeras odlučiti o poseti KiM, a sinoć je naredio vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA , da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim međunarodnim predstavnicima povodom njegove posete. 

Predsednik Vučić otputovao je jutros u Brisel, gde će se sastati sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, ali nije poznato da li će se, uz prisustvio Mogerinio, sastati i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Kosovska skupština nije u protekla dva dana uspela da obeubedi kvorum da bi izglasala rezoluciju kojom bi bio gformiran nopvi tim Prištine za dijalog, na predlog premijera Ramuša Haradinaja, a koji je trebalo da se pridruži Tačiju u Briselu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

" PA KAKO TO DA TI NAPACENI SRBI NA KOSOVU NE PITAJU UA OVU NASU ZUTU OLOS BAGRU "!? " PA I ONI SAMI SEBE NAZIVAJU LIDERIMA I NUDE LAK DOGOVOR STRANCIMA OKO RESENJA NA KOSOVU A DANE PITAJU SRBE NA KOSOVU STA ONI MISLE"!!!!???? " SIGURNO SE NADAJU DA BI MOGLI JEDINO TAKO PROFITIRATI AKO PRODAJU KOSOVO I SRBE NA KOSOVU KAO DA SU STOKA "!!???? " ON SU BRUKA I SRAMOTA ZA SRPSKI NAROD " !!!????" ZA SIPTARE, MUSLIMANE I USTASE ZNAMO STAN NAM MISLE ALI OVI NAS SVAKI DAN IZNENADJUJU DOKLE MOZE NIHOV UM I PONASANJE DA IDE, KAD POMISLIMO DA SU NA DNU A ONI SMISLE JOS NESTO NOVO I GORE PO NAS SAMO DA BI SE DOKOPALI VLASTI I FOTELJE " !!!!????

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija