• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

16.09.2018

16:15

(FOTO) BRNABIĆ I ROT: Napareduje saradnja Srbije i Nemačke

Politika

(FOTO) BRNABIĆ I ROT: Napareduje saradnja Srbije i Nemačke

Podeli vest

Predsednica srpske vlade Ana Brnabić ocenila je danas da ekonomska saradnja Srbije i Nemačke konstantno napreduje, a da će poseban fokus u budućnosti biti na saradnji malih i srednjih preduzeća

Kako je saopšteno iz kabineta premijerka, u razgovoru s Mihaelom Rotom, državnim ministrom za Evropu i zamenikom ministra spoljnih poslova Nemačke, a koji je bio posvećen aktuelnoj političkoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana i rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji, obostrano je konstatovano da je interes ulaska Srbije u Evropsku uniju obostran, jer doprinosi očuvanju mira, prosperiteta i stabilnosti cele Evrope.

Foto: Tanjug

Brnabićeva je naglasila da se u okviru nastavka reformi u Srbiji veliki napori ulažu u jačanje i razvoj elektronske uprave za koju je navela da je, zbog transparentnosti koju obezbeđuje, najefikasnija u borbi protiv korupcije.

Foto: Tanjug

Intenzivno se radi i na reformi javne uprave i pravosuđa, rekla je premijerka i dodala da su sve do sada preduzete mere kao i one koje tek predstoje, važne zbog ispunjavanja standarda Evropske unije, ali pre svega zbog građana Srbije.

Foto: Tanjug

Istakla je da kada je reč o postizanju sporazuma sa Prištinom, kompromis vidi kao jedino rešenje i da se zalaže za dijalog bez obzira na težinu problema.

Foto: Tanjug

Ana Brnabić ocenila je da zamrznuti konflikt nije u interesu Srbije i da problem mora da se reši, a da je "od presudne važnosti u pravcu postizanja kompromisa bila i hrabrost predsednika Aleksandra Vučića koju je pokazao otvarajući unutrašnji dijalog o Kosovu", navodi se u saopštenju. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Savka Zoric

pre 5 godina

Veoma je vazno da napreduje saradnja ove dve zemlje.

hana

pre 5 godina

Jako vazna saradnja dveju zemalja za dalji razvoj nase ekonomije.

ana

pre 5 godina

Svaka cast na jacanju saradnje dveju zemalja. Nemacka je jaka sila i njena pomoc nam je od velike vaznosti.

jeca

pre 5 godina

Iako se u nekim stavrima ne slazemo sa Nemacko mi ipak i dalje odlicno saradjujemo

Danijela

pre 5 godina

Prava vest za nas, saradnja sa Nemačkom nam puno znači.

Fudbaler

pre 5 godina

Vlada Srbije intezivno radi na jačanju ekonomije, sprovodi referme, i želi da Srbija bude članica EU.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija